Home » Sesam Olie - 100 ml.

Sesam Olie - 100 ml.

€ 9,95

Sesam Olie - 100 ml.

€ 9,95

Botanische naam: Sesanum indicum

Land van herkomst: Afrika

Sesam olie bevat veel vitaminen (B1, E en F) en mineralen. Het is een goed voedende olie ook voor het haar en zeer geschikt als huid-, baby- en massage olie. Eveneens is de olie goed te gebruiken in zonne-olie. Ook wordt Sesam olie gebruikt bij de extractie van etherische olie (enfleurage). Sesamolie behoort tot de halfdrogende oliën en heeft naar de mening van therapeuten doorbloeding bevorderende en ontgiftende eigenschappen. Wanneer de huid gevoelig is voor milieuproblemen is het aan te bevelen om sesam olie als verzorging te gebruiken. De olie is ook goed te gebruiken in zonne oliën, hij zou een natuurlijke zonbeschermingsfaktor 3-4 hebben. Sesam olie is een waardig voedingssupplement en heel geschikt als sla-olie. Haar rijkdom aan lecithine maakt de olie waardevol voor zenuw- en hersencellen. Sesam olie is een fijne spijsolie die veel in de oosterse keuken wordt toegepast. In de aromatherapie wordt sesam olie puur of in mengsels o.a. ingezet bij* :

  • slecht doorbloede huid
  • droge en rijpere huid
  • verzorging van de hoofdhuid
  • droog haar
  • normale huid met droge plekken

 

Contra-indicaties:

  • niet gebruiken bij neurodermatitis
  • niet gebruiken bij huidontstekingen

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


TSE / BSE-risico: De grondstof is van pure plantaardige oorsprong en komt tijdens de productie, opslag en transport niet in contact met dierlijke materialen of is uitgesloten van contaminatie. Aan de levensmiddelenwetgeving is voldaan ph.EUR.NT2000 5.4. Het product wordt niet beïnvloed door het GMO-probleem. Tegen deze achtergrond vereist dit product volgens de nieuwe GMO-voorschriften 1829/2003 en 1830/2003 geen etikettering met betrekking tot genetische veranderingen.


chargenr. E6680 / 18-0425 / Tho / Aro
productnaam Sesamzaad olie
land van herkomst Afrika
INCI naam Sesamum indicum seed oil
botanische naam Sesamum indicum
synoniem Oleum Sesami
farmacopoea CAS: 8008-74-0 / Einecs: 232-370-6
kleur helder bleekgeel
geur zwak nootachtig tot neutraal
smaak neutraal
consistentie olie-achtig
bereiding koud geperst uit zaden