Home » Palmarosa - 10 ml.

Palmarosa - 10 ml.

€ 9,95

Palmarosa - 10 ml.

€ 9,95

Botanische naam: Cymbopogon martinii var. martinii

Land van herkomst: Nepal

■ psoriasis

■ darminfecties

■ zweren

Palmarosa olie wordt aanbevolen bij zenuwpijn, spit, ischias en reumatische pijn. Eén van de voornaamste bestanddelen van de olie is geraniol en daardoor is palmarosa olie niet alleen zeer waardevol in de huidverzorging, maar ook bij spijsverteringsproblemen en als schimmelwerend en antibacterieel middel. Palmarosa olie stimuleert de celregeneratie, reguleert de talgproductie. In combinatie met lavendel-, tea tree- en geraniumolie kan palmarosa olie helpen bij ontstekingen aan de urinewegen en de geslachtsdelen, zoals blaasontsteking, urinebuisontsteking en schede ontsteking. Het is een antiseptische olie met bacterie-, virus-, en schimmelremmende eigenschappen en wordt in de aromatherapie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • eczeem
  • psoriasis
  • puistjes
  • wondjes
  • bacteriële infecties
  • schimmelinfecties
  • huidinfecties
  • littekens
  • zweren
  • acné
  • couperose
  • rimpels
  • darminfecties met coli- en dysenteriebacillen
  • geestelijke uitputting
  • nervositeit
  • stijve spieren
  • spijsverteringsproblemen
  • depressies
  • aan stress gerelateerde problemen

 

Contra-indicatie:

  • kan bij puur gebruik bij gevoelige mensen huidirritatie veroorzaken

 

Veiligheid:
Brandbaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten het bereik van kinderen houden.
Xn-Xi: irritant voor ogen en huid; kan allergische reactie veroorzaken, schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen indien mogelijk verwijderen. open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid grondig afspoelen en wassen met water en neutrale zeep.
Bij ingestie een arts waarschuwen. etiket/verpakking tonen.    

allergenen: limonen - geraniol - citral - linalol

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E0210 / 18-0825 / Aro / Tho / Shiv
productnaam Palmarosa olie - Cymbopogon martini roxb. oil - Turkish Geranium oil
land van herkomst Nepal - Noord India
INCI naam Cymbopogon martinii oil
botanische naam Cymbopogon martinii var. motia
Cymbopogon martinii var. martinii Cymbopogon martinii var. martinii
synoniem Oleum palmarosae - Turkse Geranium - Andropogon schoenanthus
farmacopoea CAS: 8014-19-5
EB6 / Einecs: 283-461-2 / Fema: 2831 EB6 / Einecs: 283-461-2 / Fema: 2831
kleur bleekgeel
geur kruidig roosachtig, organoleptisch
smaak scherp grasachtig met bloemige nasmaak
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie gedroogd gras (gras bevat 0,2 tot 0,5% etherische olie)
noot hartnoot
element lucht / water
ORAC* waarde 127800 µTE/100g
chakra / kleur hart / geelgroen

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700