Home » Amyris - 10 ml.

Amyris - 10 ml.

€ 12,95

Amyris - 10 ml.

€ 12,95

Botanische naam: Amerys balsamifera

Land van herkomst: Haïti

■ vermoeidheid 

■ striae 

■ kloven


EIGENSCHAPPEN

Amyris etherische olie werkt in het algemeen kalmerend, huidverzorgend, ‘ontstoppend’ op lymfe- en bloedcirculatie, krampstillend en geldt als harttonicum.

 

TOEPASSING

Verstuiven

Bij gebruik in een geurverspreider brengt Amyris etherische olie een zach-te, houtige geur in de ruimte. Het kan puur in de diffuser gedruppeld worden maar kan ook goed gemengd worden (zie: ‘werkt goed i.c.m.’). Amyris ethe-rische olie werkt kalmerend en verlicht spanningen en stress en is ’s avonds goed te verdampen als u last heeft van slapeloosheid.

Op de huid

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. In de huidverzorging is Amyris etherische olie in te zetten bij een verstopte en ontstoken huid. De olie geeft een heerlijke houtachtige geur, die als parfum gebruikt kan worden. Amyris etherische olie is ondersteunend bij spataders en verzacht bronchitis. Toegevoegd aan een spier olie helpt Amyris etherische olie spierpijn te verminderen.

In bad

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. Via baden is Amyris etherische olie in te zetten als krampstillend en verlichtend bij spier-pijnen, lymfe- en aderklachten en werkt ze ontspannend bij onrust en slaapstoornissen.

 

DOSERING

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur.

Op de huid

Maximaal 10% bij volwassenen – bij plaatselijk gebruik.

In bad

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

Bij aangehouden dosering is Amyris etherische olie non-toxisch, niet irriterend en niet sensibiliserend. Het is mogelijk dat in enkele gevallen Amyris etherische olie overgevoeligheid kan veroorzaken: roodheid en jeuk van de huid. Over bijwerkingen zijn geen officiële data beschikbaar.

 

WAARSCHUWINGEN

Omdat er te weinig testliteratuur aanwezig is, is het aan te bevelen Amyris etherische olie in lage dosering te gebruiken tijdens zwangerschap en te vermijden bij baby’s en jonge kinderen tot 6 jaar.

 

CONTRA-INDICATIES

  • vermijden tijdens zwangerschap.
  • kan in hoge uitzondering bij puur gebruik op de huid overgevoeligheid veroorzaken.

 

WERKT GOED I.C.M.

Amyris etherische olie kan goed gecombineerd worden met Lavendel, Benzoë, Geranium, Jasmijn, Melisse, Mirre, Galbanum, Ciste Roos, Wierook, Roos, Rozenhout, Ylang Ylang, Citronella, Spar, Ceder en Mos. Voor zinnelijke composities mengen met Roos, Geranium, Scharlei, Lotus en Jasmijn.

 

AROMATHERAPIE

De aromatherapie is van mening dat Amyris etherische olie ontstekingremmende, jeukstillende en anti allergische eigenschappen heeft en o.a. ter ondersteuning kan worden ingezet bij stijve spieren, spanningen, herstel na ziekte, depressieve angsttoestanden, huidirritaties, droge handen- en voeten, kloven, vermoeidheid, huidaandoeningen o.a. onzuivere huid, pukkeltjes, (jeugd)puistjes, rimpels, striae of zwangerschapsstriemen, ontstekingen en zweertjes. Door zijn adstringerende en huidregenererende eigenschappen is Amyris etherische olie een uitstekende toevoeging aan zelfgemaakte huidverzorgende mengsels.

 

Stabiele vloeistof, schokbestendig, buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N:
irritant voor ogen en huid; niet carcinogeen; niet schadelijk voor de gezondheid, niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
Oogcontact:
eventuele contactlenzen verwijderen, open ogen spoelen met overvloedig water
Huidcontact:
gecontamineerde huid grondig wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie braken opwekken en een arts waarschuwen.


*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1805 / 18-0720 / Tho / Aro
productnaam Amyris olie, Torchwood oil, Amyris oil westindian
land van herkomst Haïti
INCI naam Amyris oil
botanische naam Amyris balsamifera
synoniem Oleum Santali indic.occident, Torchwood, West-Indische Sandelhout, West-Indische Rozenhout
farmacopoea CAS: 8015-65-4 / Einecs: 90320-49-3
kleur helder geelbruin
geur mild, warm houtig, balsamiek
smaak karakteristiek
consistentie helder, taai stroperig
boven 30° C vloeibaar boven 30° C vloeibaar
bereiding stoomdestillatie hout
noot basisnoot
element aarde / vuur
ORAC waarde * 53250 µTE / 100g
chakra / kleur wortel-, sacraal chakra / geel-groen

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700