Home » Scharlei - 10 ml.

Scharlei - 10 ml.

€ 24,95

Scharlei - 10 ml.

€ 24,95

Muskaatsalie

Botanische naam: Salvia sclarea

Land van herkomst: Spanje

■ impotentie

■ menopauze

■ frigiditeit

Scharlei olie werkt verzachtend en activeert het zenuwstelsel en de natuurlijke afweer. De olie werkt bloeddrukverlagend en is zeer geschikt voor het behandelen van depressies en angsten. Verder wordt scharlei olie gebruikt voor het reguleren van vrouwelijke problemen en als seksueel stimulerend middel. Scharlei olie wordt in de aromatherapie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • acné
  • snijwonden
  • hoofdroos
  • haaruitval
  • ontstoken huid
  • vette huid
  • overmatig zweten
  • zweren
  • rimpels
  • hoge bloeddruk
  • spierpijn
  • stress
  • vermoeidheid
  • krampen
  • menstruatie pijnen
  • pijnen bij de bevalling
  • witte vloed
  • impotentie
  • frigiditeit
  • nervositeit
  • depressiviteit
  • angstvoorstellingen
  • aandoeningen aan de luchtwegen
  • keelinfecties
  • menopauze
  • hoofdpijn
  • spijsverteringsklachten

 

Contra-indicaties:

  • niet gebruiken tijdens de zwangerschap
  • niet gebruiken in combinatie met alcohol

 

Veiligheid:
vloeistof en damp zijn ontvlambaar, stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N-: irritant voor ogen en huid; zeer schadelijk bij ingestie, kan bij verslikken longschade veroorzaken; niet carcinogeen; zeer schadelijk voor in water levende organismen
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 10 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid langdurig spoelen met water en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie de braken vermijden, onmiddelijk een arts waarschuwen.

allergenen: limonen - linalol - nerol - citronellol

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1815 / 18-0217 / Shiv / Aro
productnaam Scharlei olie
land van herkomst Spanje
INCI naam Salvia sclarea
botanische naam Salvia sclarea
synoniem Salviae sclareae aetheroleum
farmacopoea CAS: 8016-63-5 / CAS: 84775-83-7 /
Einecs: 283-911-8 Einecs: 283-911-8
kleur helder bleekgeel
geur fijn, kruidig
smaak mild en aromatisch
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie uit bloeiend kruid (kruid bevat 1 tot 2½% etherische olie)
noot hartnoot
element lucht / vuur
ORAC* waarde 221000 µTE/100g
chakra / kleur wortel en sacraal chakra / violet

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700