Home » Curcuma - 10 ml.

Curcuma - 10 ml.

€ 9,95

Curcuma - 10 ml.

€ 9,95

Botanische naam: Curcuma longa

Land van herkomst: India

■ anorexia

■ kneuzingen

■ droge huid

Curcuma olie heeft krachtige anti-oxidant met ontstekingsremmende en wond helende eigenschappen en het is een waardevolle toevoeging aan massage oliën wegens zijn doorbloeding stimulerende en pijnstillende eigenschappen. Curcuma olie wordt in de aromatherapie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • huidontstekingen
  • eczeem
  • droge huid
  • neurodermitis
  • artritis
  • reumatische aandoeningen
  • spierpijn
  • anorexia
  • oedemen
  • kneuzingen
  • wonden
  • ringworm
  • kiespijn
  • menstruatieproblemen

Contra-indicaties:

  • in hoge concentraties irriterend; daarom met mate en niet gedurende een lange periode gebruiken
  • kan huidirritatie veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid
  • uitsluitend een lage concentratie gebruiken bij toepassing op de huid; zoals in bad of massage oliën

 

Veiligheid:
ontvlambaar, olie en damp. stabiele vloeistof, schokbestendig. Contact met de huid vermijden. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: schadelijk voor de gezondheid, kan bij inslikken longschade veroorzaken; irritant voor ogen en huid, kan allergische reacties veroorzaken; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 10 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid afspoelen en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie mond spoelen, niet het braken opwekken en een arts waarschuwen etiket/verpakking tonen.  

allergenen: limonen

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E3110 / 18-0817 / Shiv / See160
productnaam Curcuma wortelolie - Geelwortelolie
land van herkomst India
INCI naam Curcuma longa
botanische naam Curcuma longa
synoniem Geelwortel, Koenjit, Gele Gember, Yu-Chin, Besar, Indische Saffraan, Curcuma domestica val., Amomum curcuma, Haridra
farmacopoea CAS: 8024-37-1 / Einecs: 296-261-5
kleur helder geel
geur aromatisch scherp met zoete ondertoon
smaak karakteristiek
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie van wortels
noot basisnoot
element water / lucht