Home » Geranium - 10 ml.

Geranium - 10 ml.

€ 13,95

Geranium - 10 ml.

€ 13,95

Botanische naam: Pelargonium graveolens

Land van herkomst: Egypte

■ couperose

■ ringworm

■ aangezichtspijn

EIGENSCHAPPEN

Veel eigenschappen zijn gebaseerd op het gebruik van kruidenextracten. In de praktijk blijkt de complexiteit van de geraniumolie te leiden tot een breed werkingsgebied. Geranium is ontstekingsremmend, anti bacterieel, schimmeldodend, pijn verdovend, krampstillend, samentrekkend, wond helend, deodoriserend, een lymfe tonicum en alvleesklier stimulerend.

 

TOEPASSING

Verstuiven

Bij gebruik in een geurverspreider geeft geranium etherische olie een aangename, naar rozen ruikende geur. Geranium etherische olie is parfumerend en kalmerend in een ruimte en is aan te raden bij emotionele spanningen en evenwichtsstoornissen, die veelal samenhangen met algemene lichamelijke zwakte en futlooshied. Geranium etherische olie heeft mede immuun stimulerende kenmerken. Geranium in de diffuser houdt ook muggen op afstand.

Op de huid

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. Geranium etherische olie is bijzonder helend op acné, verbrandingen, gesprongen adertjes, een hulp bij een vette huid, huid-ontstekingen, huid- en nagelschimmels, (zwemmers)eczeem, en is insecten verdrijvend. Huid herstellend bij (spatader) wonden, een tonicum op het circulatiesysteem en ondersteunt een slechte bloed- en lymfecirculatie.

In bad

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. Via baden is geranium etherische olie in te zetten bij huidklachten, zwakke bloedsomloop, stressproblemen en zenuwpijnen (neuralgie).

 

DOSERING

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur.

Op de huid

Maximaal 10% bij volwassenen – bij plaatselijk gebruik.

In bad

Maximaal 10 druppels in een vol bad.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

Bij lage dosering is geranium etherische olie non-toxisch, niet irriterend en niet sensibiliserend. Bij mensen met overgevoeligheid kan geranium contactdermatitis veroorzaken. Verstuiving van geranium etherische olie kan tot hoofd-pijn leiden.

 

WAARSCHUWINGEN

Voorzichtigheid geboden bij mensen met een gevoelige huid.

 

CONTRA-INDICATIES

  • Kan bij gevoelige mensen huid- irritaties veroorzaken.
  • Vermijden tijdens zwangerschap.

 

WERKT GOED I.C.M.

Geranium etherische olie werkt goed samen i.c.m. basilicum, alle citrus oliën, lavendel, roos, jasmijn, neroli, kruidnagel, sandelhout, jeneverbes of patchouli.

 

AROMATHERAPIE

Geranium etherische olie is volgens deskundigen antiseptisch en zou bovendien wond genezende en schimmelwerende eigenschappen hebben en wordt in aromatherapie o.a. ter ondersteuning ingezet bij brandwonden, ringworm, gordelroos, couperose, blauwe plekken, jeugdpuistjes, littekens, eczeem, oedeem, winter handen- en voeten, koortsuitslag, hartbeklemming, keelpijn, tonsillitis, angina, oorpijn, diarree, maag- en darm-klachten, slijmvlies ontstekingen, gezwollen borsten, sinaasappelhuid, menopauze, baarmoederbloedingen, premenstruele spanningen, onzuivere huid, zenuwpijnen, nervositeit, aangezichtspijn, stress en vermoeidheid. Geranium etherische olie is bloedstelpend en pijnstillend voor psychische en lichamelijke pijnen.

 

Veiligheid:
Brandbaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-N: irritant voor ogen en huid; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen, open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water
huidcontact: gecontamineerde huid afspoelen en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie mond spoelen en een arts waarschuwen. etiket/verpakking tonen.        

allergenen: citronellol - geraniol - nerol - linalol

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1205 / 18-0325 / Shiv / Aro / Tho
productnaam Geranium olie
land van herkomst Egypte
INCI naam Pelargonium oil - Geranium oil
botanische naam Pelargonium graveolens
synoniem Oleum geranii
farmacopoea CAS: 90082-51-2 / Einecs: 290-140-0
kleur helder bleekgeel
geur krachtig zoet bloemig
smaak bitter
consistentie helder vloeibaar
bereiding stoomdestillatie uit bloeitoppen
noot hartnoot
element water / aarde
ORAC* waarde 1010011 µTE/100g
chakra / kleur hart en keel chakra / groen en rose

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700