• ⚠️ DOOR EXTREME DRUKTE IS DE LEVERTIJD LANGER DAN NORMAAL!
  • 🌟ACTIE🌟
  • 🚚 DE HELE MAAND DECEMBER GRATIS VERZENDING!*
  • *KORTINGSCODE: MERRYXMAS
Home » Aromatherapie » Aromatherapie bij dieren

Aromatherapie - Bij dieren

Het onderwerp ‘etherische olie voor dieren’ levert vaak vele discussies op. Er zijn voor- en tegenstanders. Echter, wanneer dit goed toegepast wordt, zijn de voordelen van therapeutische etherische olie beschikbaar voor alle familieleden, inclusief onze huisdieren. Hieronder een aantal voorbeelden hoe etherische olie van voordeel kan zijn voor onze kleine vrienden.

De meeste dieren zijn veel gevoeliger voor de effecten van etherische olie dan mensen. Ze hebben vaak een natuurlijke affiniteit met de helende invloed van etherische olie.

Als je voor de eerste keer etherische olie aanbrengt bij je huisdier begin dan altijd met een klein beetje verdunde olie alleen onder de pootjes van je dier en kijk hoe het reageert. Door de zachte huid onder de pootjes wordt de olie snel opgenomen. (Net zoals bij mensen onder de voeten een veilige plaats is om met etherische olie te beginnen is dit dus hetzelfde bij dieren).

Meer dan 2 druppels olie wordt niet aangeraden tenzij in overleg met de dierenarts. Meer is niet beter in dit geval. Etherische olie is zo puur en krachtig dat een kleine hoeveelheid juist een beter effect heeft.