📦 BINNEN NEDERLAND ➡️ STANDAARD LAGE VERZENDKOSTEN € 3,95 🚚

🏠 Home » Bay St. Thomas - 10 ml.

Bay St. Thomas - 10 ml.

€ 13,95

Botanische naam: Pimenta racemosa

Land van herkomst: India

roos

■ zenuwpijn

■ griep


EIGENSCHAPPEN*

Er is geen traditioneel gebruik van de bay essentiële olie gedocumenteerd. Eigenschappen zijn gebaseerd op basis van kruidenextracten van de bay. De olie werkt stimulerend en is een (haar) tonic. Verder werkt bay essentiële olie sterk anti-bacterieel (breed spectrum), mogelijk anti-viraal, analgetisch (pijnverdovend), anti-neuralgisch (effectief bij zenuwpijnen) en anti-reumatisch.

 

TOEPASSING*

Verstuiven

Bij gebruik in een geurverspreider geeft pure bay essentiële olie een warme kruidnagelachtige geur die goed verdragen wordt. Bay essentiële olie doodt ziektekiemen in de lucht en ondersteunt genezing bij verkoudheden, kou en griep. Ook bij (nerveuze) uitputting, stress en andere spanningen werkt bay essentiële olie ondersteunend.

Op de huid

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. In huid oliën is bay essentiële olie te gebruiken bij spierpijnen en reumatische pijnen; stimulerend bij een slechte doorbloeding. Bay essentiële olie is een bekend middel als haar tonicum. Vermengd in een shampoo (en samen met rozemarijn essentiële olie) bevordert bay essentiële olie de haargroei en kan worden gebruikt bij roos en vet, levenloos haar.

In bad

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. Via baden is bay essentiële olie in te zetten bij reumatische pijnen en spierpijnen en bij vermoeidheid.

 

DOSERING*

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur.

Op de huid

Maximaal 5% bij volwassenen; bij plaatselijk gebruik.

In bad

Maximaal 5 druppels in een vol bad.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN*

Bij aangehouden dosering is bay essentiële olie een non-toxische olie. Door de aanwezigheid van eugenol kan bay essentiële olie huid- en slijmvlies irritaties veroorzaken. Eugenol is ook een stof die de activiteit van trombocyten in het bloed vertraagt. Niet te gebruiken bij personen met bloedstollingsproblemen.

 

WAARSCHUWINGEN/CONTRA-INDICATIES*

Tijdens de zwangerschap: bay essentiële olie alleen verstuiven; niet op de huid en inwendig gebruiken. Voorzichtigheid is geboden bij personen met een gevoelige huid. Niet gebruiken bij baby’s en kinderen. Matig gebruiken. Kan de bloeddruk verhogen. irriterend voor de slijmvliezen en de huid.

 

WERKT GOED I.C.M.*

Bay essentiële olie is goed te combineren met lavendel, lavandin, rozemarijn, geranium, ylang ylang en citrus oliën.

 

AROMATHERAPIE*

Bay essentiële olie heeft naar de mening van aromatherapeuten een warme, kruidige geur. De olie wordt in de aromatherapie o.a. ter ondersteuning ingezet bij het bevorderen van haargroei, bestrijden van roos en het verzorgen van futloos haar. Door zijn doorbloeding stimulerende en pijnstillende, ontkrampende werking is de olie bijzonder geschikt voor de behandeling van stijve spieren, spierpijn, gewrichtspijn, zenuwpijn, slecht doorbloede huid, reuma en verstuikingen. Behulpzaam is hij ook bij verkoudheid, griep, infecties en stress. De olie kan dan verdampt of aan een bad toegevoegd worden. Spaarzaam gebruiken 1-2 druppels zijn al zeer werkzaam en te hoge dosering kan het omgekeerde effect veroorzaken.

 

PSYCHISCH*

In opwindende situaties en ook bij geestelijke uitputting werkt bay essentiële olie rustgevend en geeft geborgenheid. Daarnaast stimuleert de olie doorzettingsvermogen en activeert weerstand. De olie is psychisch zeer werkzaam, hij vitaliseert en geeft levensvreugde.

 

SPIRITUEEL*

Bay essentiële olie helpt ons onze intuïtie te versterken en onze spirituele ontwikkeling te begrijpen. Om de creativiteit te versterken de olie verdampen tijdens meditatie.

 

VEILIGHEID*

Veiligheid: vloeistof en damp ontvlambaar, stabiele vloeistof, schokbestendig, buiten het bereik van kinderen houden.

Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid, veroorzaakt ernstige oogirritaties, schadelijk bij ingestie, mogelijk carcinogeen,  gevaarlijk voor het milieu: grondwater, water en grond.

Oog-contact: eventuele contactlenzen onmiddellijk verwijderen en met open ogen minstens 15 minuten spoelen met stromend water, arts waarschuwen.

Huidcontact: gecontamineerde huid overvloedig spoelen met water en neutrale zeep.

Bij ingestie: het braken vermijden, een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen.

Allergenen: limonen, eugenol en linalol.

PRODUCTINFORMATIE*

Farmacopoea:

CAS: 8006-78-8 / Einecs: 85085-61-6

Kleur:

Geelbruin

Geur:

Kruidig, ruikt licht naar Kruidnagel

Smaak:

Bitter, scherp peperachtig

Consistentie:

Helder vloeibaar

Bereiding:

Stoomdestillatie met bladeren

Plantenfamilie:

Mirtefamilie (Myrtaceae)

Benodigd plantenmateriaal:

80-200 kg bladeren/1 liter olie

 

INHOUDSSTOFFEN*

Monoterpenen (25-35%)

β-mycreen (15-25%)

limoneen (<4%)

terpinoleen

phellandreen

ocimeen

Sesquiterpenen (rond 2%)

β-caryophylleen

cadineen

copaeen

Monoterpenolen

o.a. linalool (1,5-6%)

3-octanol (=C8)

α-terpineol

terpineen-4-ol

Fenolen

eugenol (40-60%)

chavicol (10-20%)

soms bevat bay sporen van methyleugenol fenylpropanoïde ethers/metylethers: methyl chavicol/estragol (sporen)

Ketonen

3-octanon

Oxiden

1,8 cineol (1-2%)

 

*DISCLAIMER

De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.

BRONNEN