Home » Lavendel - 10 ml.

Lavendel - 10 ml.

€ 7,95

Lavendel - 10 ml.

€ 7,95

Botanische naam: Lavandula officinalis

Land van herkomst: Frankrijk

■ hartritmestoornissen

■ jetlag

■ spruw


EIGENSCHAPPEN

Binnen de aromatherapie wordt Lavendel etherische olie gezien als de meest veelzijdige olie. Lavendel beschikt over vele eigenschappen. Zo is lavendel helend bij snij-, schaaf-, en brandwondjes, verzachtend in de huidverzorging, licht verdovend bij pijn, ontspannend bij alle vormen van verkrampingen, insecten- en parasieten verdrijvend en regulerend bij gespannenheid. Verder werkt lavendel versterkend op het immuun-systeem. Door de bijzondere combi-natie van inhoudsstoffen: de stimulerende monoterpeen alcoholen en de ontspannende esters heeft echte lavendel normaliserende eigenschappen.

 

TOEPASSING

Verstuiven

Bij gebruik in een geurverspreider wordt de lucht gereinigd en verfrist en is Lavendel een hulp bij luchtwegenaandoeningen en kou. Lavendel vrolijkt zwaarmoedige mensen op en houdt insecten op afstand. Prima bij mensen die moeite hebben bij het inslapen. De olie is sterk ontspannend en licht pijnverdovend. De olie werkt bij stress, hoofdpijn en soms bij migraine. 

Op de huid

Bij hoge uitzondering kan lavendel plaatselijk puur op de huid worden aangebracht: eventueel aanstippen bij puistjes, insecten beten, wondjes en/of rode, warme en verbrande huid. Ook bij wintervoeten is lavendel een zeer geschikte olie. Vermengd in een basis olie is lavendel te gebruiken als verzorgende en ontspannende wrijf- of massageolie bij stijve en stramme spieren en bevordert zij de doorbloeding. In de huidverzorging (in een crème of basis olie) is lavendel bijzonder geschikt voor de gevoelige, geïrriteerde huid (zonnebrand, na het scheren) en bevordert zij het genezingsproces van alle huidbeschadigingen en kleine brandwonden. Door de doeltreffendheid bij brandwonden zouden eerste hulpposten en ziekenhuizen echte lavendel olie in hun medicijnkit moeten hebben, vooral ook omdat echte lavendelolie pijnverdovende en huidherstellende eigenschappen bezit. Een waarlijk koninklijke olie. Een druppeltje pure echte lavendel olie bij een wondje of insecten beet zal desinfecteren, de pijn verminderen en de huid prachtig genezen.

In bad

In het bad kalmeert lavendel de nerveuze en gespannen mens en met name ’s avonds bevordert lavendel een gezonde slaap. Lavendel in bloemenhoning is heerlijk van smaak en verzachtend bij een beginnende keel-ontsteking.

 

DOSERING

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur.

Op de huid

Maximaal 16% bij volwassenen. Eventueel puur, maar alleen plaatselijk gebruik.

In bad

Maximaal 10 druppels in een vol bad.

Als smaakstof

Bijvoorbeeld 1-2 druppels in een potje bloemenhoning

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

Lavendelolie is een zeer veilige etherische olie, die men niet snel kan overdoseren. Mogelijk kan hoofdpijn optreden bij overdosering. In een enkel geval kan lavendel puur op de huid een enigszins branderig gevoel geven.

 

WAARSCHUWINGEN

Geen.

 

CONTRA-INDICATIES

Kan in hoge concentraties overgevoeligheid veroorzaken.

 

WERKT GOED I.C.M.

Lavendel versterkt de werking van andere oliën en kan met bijna iedere etherische olie goed gemengd worden.

 

AROMATHERAPIE

Lavendel etherische olie heeft naar de opvatting van therapeuten een zeer brede werking en zij gebruiken het in de aromatherapie o.a. bij*:

  • abcessen
  • acne
  • allergieën
  • angst
  • artritis
  • astma
  • atherosclerose
  • beten/steken
  • blaasontsteking
  • blaren
  • blauwe plekken
  • borsten (verzacht)
  • braakneigingen
  • brandwonden
  • bronchitis
  • buikkramp
  • concentratie
  • depressiviteit
  • dermatitis
  • diabetische zweren
  • duizeligheid
  • dysmenorroe
  • dyspepsie
  • eczeem
  • flatulentie
  • flebitis
  • fysieke stress
  • gangreen
  • gas/winderigheid
  • giardia
  • griep
  • haar (droog/broos/verlies)
  • hartaanval (beroerte)
  • hartritmestoornissen
  • hernia (liesbreuk)
  • herpes simplex
  • hoofdpijn
  • hoofdroos
  • hooikoorts
  • huid (droog/gevoelig)
  • huiduitslag
  • huidzweren
  • huilen
  • hyper-activiteit
  • hypertensie
  • insectensteken
  • insectenwerend
  • jet-lag
  • jeuk
  • kanker
  • keelinfecties
  • kinkhoest
  • klompvoet
  • kolieken
  • koorts
  • krentenbaard
  • laryngitis
  • lippen (droog)
  • luieruitslag
  • luizen
  • lumbago
  • mastitis
  • menopauze
  • mentale stress
  • migraine
  • misbruik (verwerking)
  • misselijkheid
  • muggenwerend middel
  • nervositeit
  • ontspanning
  • ontsteking
  • ontstekingen
  • oorpijn
  • open been
  • opwinding (kalmeert)
  • parasympatisch
  • pijn
  • postnatale depressie
  • postpartum periode
  • psoriasis
  • puistjes
  • reumatische artritis
  • rimpels
  • ringworm
  • roos
  • rustgevend
  • scabies
  • sciatica
  • shock
  • slaap
  • slapeloosheid
  • slechte adem
  • slijmvliesontsteking
  • snijwonden
  • spanning
  • spierpijn
  • spierverlamming
  • spruw
  • steenpuisten
  • stemmingswisselingen
  • stress
  • striae strepen
  • stuiptrekkingen
  • tachycardie
  • tanden knarsen
  • tanden krijgen (pijn)
  • teken
  • teruggetrokkenheid
  • treuren/verdriet
  • uitputting
  • urine afdrijvend
  • verkoudheid
  • verlies van eetlust
  • vermoeide voeten
  • verrekkingen
  • verstuikingen
  • vertigo
  • verwondingen
  • waterpokken
  • winterhanden
  • wintervoeten
  • witte vloed
  • wonden
  • wormen
  • zenuwstelsel stimulatie
  • ziekte van Parkinson
  • zonnebrand
  • zwemmerseczeem
  • zweren

 

Veiligheid:
brandbaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten bereik van kinderen houden.
Xi: irritant voor ogen en huid; kan huidreacties veroorzaken;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen, 10 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: met veel water en neutrale zeep wassen.      

allergenen: limonen - linalol - geraniol - cumarin - citronellol

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1420 / 18-0825 / Shiv / Tho
productnaam Lavendel olie
land van herkomst Frankrijk
INCI naam Lavandula officinalis oil - Lavender oil
botanische naam Lavandula officinalis var. chaix
synoniemen Oleum Lavandulaea
farmacopoea CAS: 8000-28-0 / CAS: 90063-37-9 /
Einecs: 289-995-2 Einecs: 289-995-2
kleur helder zwakgeel
geur karakteristiek, aromatisch
smaak aromatisch, brennend und schwach bitter
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie kruid
stamplant Lavendula officinalis
noot hartnoot
element lucht / lucht
ORAC* waarde 360 µTE/100g
chakra / kleur hart en kruin / blauw

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700