Home » Wierook - 10 ml.

Wierook - 10 ml.

€ 14,95

Wierook - 10 ml.

€ 14,95

Frankinsence - Olibanum

Botanische naam: Boswellia carterii

Land van herkomst: India

■ ziekte van Parkinson

■ littekens en striae

■ vleesbomen


EIGENSCHAPPEN

Wierook etherische olie is ontstekingsremmend, anti-septisch, mogelijk anti tumoraal, een antidepressivum, samentrekkend, wond helend, slijmoplossend, immuun stimulerend, kalmerend en een tonicum-carminativum.

 

TOEPASSING

Verstuiven

Bij gebruik in een geurverspreider geeft Wierook etherische olie een frisse aromatische harsgeur. Wierook bezit de kwaliteit andere geuren rijker en intrigerender te maken. Asmatische en catarrale bronchitis worden verzacht tijdens het verstuiven, het teveel aan slijm wordt gereguleerd en de ademhaling wordt verdiept. Wierook vertraagt de ademhaling en kalmeert bij onrust, nerveuze spanning en depressie. Wierook olie wordt veel gebruikt bij meditatie.

Op de huid

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. In de huidverzorging werkt Wierook etherische olie tonisch en samentrekkend en is geschikt bij een droge, oudere huid en bij het voorkomen van zwangerschapsstriemen (striae). In veel antirimpelcrèmes wordt Wierook verwerkt. Bij kleine wondjes, littekens en zweertjes kalmeert en heelt de olie. Ook zweren die ontstaan zijn door spataders, kunnen worden behandeld met wierook.

In bad

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. Via baden is Wierook etherische olie in te zetten bij acné, huidontsteking, spatader zweren, als immuun stimulerend middel bij kou en griep, blaas ontsteking, witte vloed, depressie en stress.

 

DOSERING

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur.

 Op de huid

Maximaal 8% bij volwassenen – bij plaatselijk gebruik.

In bad

Maximaal 8 druppels in een vol bad.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

In lage dosering is Wierook etherische olie non-toxisch, niet irriterend en niet sensibiliserend. De olie is zeer vriendelijk op de huid. Overdosering kan verdovend werken en hoofdpijn veroorzaken.

 

WAARSCHUWINGEN

Tijdens zwangerschap is 4% van de aanbevolen maximum dosering.

 

CONTRA-INDICATIES

  • bij puur gebruik op de huid is irritatie mogelijk.
  • voorzichtig gebruiken tijdens de zwangerschap.

 

WERKT GOED I.C.M.

Wierook etherische olie kan goed gemengd worden met Mirte, Mirre, Ceder, Ciste Roos, Lavendel, Lavandin, Sandelhout, Vetiver, Geranium, Den en Citrus oliën.

 

AROMATHERAPIE

Wierook etherische olie stimuleert en verleent de huid spankracht en daarom wordt deze olie veel toegepast in de huidverzorging, voornamelijk voor de rijpere huid en bij de verzorging van rimpels. Ook is deze olie zeer geschikt voor het behandelen van littekens en striae (ook preventief). Bij ademhalingsproblemen kan het inhaleren van wierook olie de ademfrequentie verlangzamen en het ademvolume vergroten. Deskundigen beweren dat wierook olie rustgevend werkt en antiseptisch en slijmoplossend is. Wierook etherische olie wordt in aromatherapie o.a. ter ondersteuning ingezet bij slijmvliesontsteking, blaasontsteking, aambeien, onregelmatige menstruatie, witte vloed, zweren, bloedingen, bloedneus, reinigen , van wonden, verkoudheid, griep, astma, bronchitis, laryngitis, littekens, snijwonden, puistjes, angst, depressiviteit, nerveuze spanningen, ontstekingen, pijnlijke borsten, vette onreine huid, rimpels, darmproblemen, reumatische klachten, psoriasis, striae, ziekte van Alzheimer, aneurisma, artritis, vleesbomen, evenwicht, hersenen (veroudering), hersenletsel, ademhaling, kanker, coma, hersenschudding, verwarring, hoest, genitale wratten, hepatitis, immunstelsel (ondersteunend), gezichtsverbetering, geïnfecteerde wonden, ontsteking, leverdcirrose, ziekte van Lou Gehrig, geheugen, geestelijke vermoeidheid, miskraam (erna), moedervlekken, MRSA, Multiple Sclerose (MS),  neuspoliep, ziekte van Parkinson, pest, postnatale depressie, littekens (preventie), tumor (lipoom), zweren, baarmoederweefselvernieuwing, zenuw virus, wratten, karbonkels, veroudering, allergieën, beten (insecten en slangen), bronchitis, catarre, verkoudheid, diarree, difterie, honorroe, hoofdpijn, genezing, herpes, hoge bloeddruk, geelzucht, keelontsteking, hersenvliesontsteking, nerveuze aandoeningen, prostaat problemen, ischias pijn, pijnlijke plekken, longontsteking, ademhalingsproblemen, geestelijk bewustzijn, stafylokok, streptokok, stress, syfilis, tuberculose, spanning, amandelontsteking en

tyfus. Als toevoeging in zalven voor de behandeling van zweren en huidziekten en als toevoeging aan massage oliën bij reumatische klachten.

 

Veiligheid:
ontvlambaar, olie en damp. stabiele vloeistof, schokbestendig. contact met de huid vermijden. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  kan dermatitis veroorzaken. kan bij verslikken longschade veroorzaken. schadelijk voor in water levende organismen
oogcontact: contactlenzen onmiddellijk verwijderen. open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid afspoelen en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie mond spoelen, niet het braken opwekken en een arts waarschuwen etiket/verpakking tonen.

allergenen: limonen - linalol

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E0580 / 18-0217 / Shiv
productnaam Arabische Wierook olie
land van herkomst India
INCI naam Frankinsence, Boswellia carterii
botanische naam Boswellia carterii
synoniem Olibanum, Boswellia sacra, Oman Hojari
farmacopoea CAS: 8016-36-2 / Einecs: 289-620-2
kleur helder bleek geelbruin
geur terpeenachtig, balsemiek, harsachtig
smaak bitterzoet scherp
consistentie vloeibaar, licht viskeus
bereiding stoomdestillatie van de hars, gedestilleerd in Egypte
noot basisnoot
element vuur / lucht
ORAC* waarde 630 µTE/100g
chakra / kleur hart, keel, derde oog, kruin / goud

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700