Home » Ravensara - 10 ml.

Ravensara - 10 ml.

€ 18,95

Ravensara - 10 ml.

€ 18,95

Botanische naam: Ravensara aromatica

Land van herkomst: Madagascar

laryngitis

■ waterpokken

■ wondjes

Ravensara olie behoort tot meest werkzame etherische oliën bij verzwakte immuniteit veroorzaakt door verkoudheid of griep. De olie heeft sterke antivirale, antibacteriële en slijmoplossende eigenschappen en werkt op dit gebied beter dan de vaak gebruikte tea tree olie. Bevordert een gezonde slaap en het is een redelijk kindvriendelijke olie, desondanks blijft voorzichtigheid geboden. De olie wordt goed door de huid verdragen, bij voorkeur in een basisolie. Ravensara olie kan ook muterende virussen bestrijden.Bij virale infecties de voetzolen en de borst insmeren met macadamia olie waaraan een paar druppels ravensara olie zijn toegevoegd. In de aromatherapie wordt ravensara olie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • griep
  • laryngitis
  • sinusitis
  • herpes
  • zona
  • waterpokken
  • vastzittende hoest
  • verkoudheid
  • infecties luchtwegen
  • wondjes
  • zweertjes

 

Contra-indicatie:

  • werkt bij hoge dosis vaak averechts; dus spaarzaam gebruiken en de voorgeschreven hoeveelheden niet overschrijden
  • niet gebruiken tijdens zwangerschap

 

Veiligheid:
vloeistof en damp zijn ontvlambaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten het bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: schadelijk voor de gezondheid, kan bij inslikken longschade veroorzaken; irritant voor ogen en huid, kan allergische reacties veroorzaken; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 10 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: huid langdurig spoelen met water en zeep.
Bij ingestie het braken vermijden, onmiddelijk een arts waarschuwen.

allergenen: geraniol - limonen - linalol

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1730 / 18-0815 / Aro / Shiv
productnaam Ravensara olie - Ravensara leaf oil
land van herkomst Madagaskar
INCI naam Ravensara aromaticum oil
botanische naam Ravensara aromaticum sonnerat
synoniem Ravintsara
farmacopoea CAS: 91770-56-8 / Einecs: 294-842-8
kleur helder bleekgeel
geur aromatisch, kruidig, mirteachtig - organoleptisch
smaak bitter
consistentie dun vloeibaar
bereiding stoomdestillatie twijgen met bladeren
noot kopnoot
element vuur / lucht
ORAC* waarde 890 µTE/100g
chakra / kleur solar plexus en hart / geel

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700Klik hier om een tekst te typen.