Home » Eucalyptus - 10 ml.

Eucalyptus - 10 ml.

€ 7,95

Eucalyptus - 10 ml.

€ 7,95

Botanische naam: Eucalyptus globulus

Land van herkomst: Australië

■ gordelroos

■ verkoudheid

■ zweertjes

EIGENSCHAPPEN

Eucalyptus etherische olie is sterk slijm-afvoerend en slijmoplossend (eucalyptus maakt slijm waterig), antiseptisch (op longen en urinewegen), sterk anti-bacterieel (stafylokokken), anti-viraal, schimmeldodend (candida), en stimulerend in het algemeen.

 

TOEPASSING

Verstuiven

Bij gebruik in een geurverspreider geeft Eucalyptus etherische olie een frisse en scherpe geur, die vaak te sterk is voor kleine kinderen. Via verdamping is eucalyptus etherische olie goed in te zetten bij luchtwegklachten. Verdamping van eucalyptus etherische olie zou meer dan 70% van alle vrij zwevende stafylokokken doden (Valnet 1980). Bij slijmvliesontsteking (catarre), chronische bronchitis, verkoudheden en voorhoofdsholteontsteking (sinusitis) is eucalyptus etherische olie effectief gebleken; vooral i.c.m. olie van de grove den en pepermunt. Omdat eucalyptus etherische olie tot diep in de longen werkt, zou eucalyptus etherische olie medicatie van een arts bij longontsteking kunnen onde-steunen. Door te stomen met eucalyptus etherische olie worden de rode bloedlichaampjes geactiveerd, zodat de longen meer zuurstof kunnen opnemen en de zuurstofvoorziening van de lichaamscellen verbetert. Eucalyptus etherische olie  verheldert de geest en versterkt de concentratie.

Op de huid

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. In de huidverzorging verbetert eucalyptus etherische olie de stofwisseling van de cellen, waardoor er meer zuurstof opgenomen kan worden. Inwrijven op borst en rug brengt verlichting bij verstopte en ontstoken luchtwegen.

In bad

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. Via baden is eucalyptus etherische olie in te zetten bij verkoudheid en griep, candida infecties, luchtwegklachten spierpijnen en ter verbetering van het immuun-systeem.

 

DOSERING

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur.

Op de huid

Maximaal 10% bij volwassenen; bij plaatselijk gebruik.

In bad

Maximaal 10 druppels in een vol bad.

In een stoombad

Maximaal 5 druppels, te beginnen bij 1 druppel.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

Eucalyptus etherische olie is uitwendig en in lage dosering non-toxisch, niet irriterend en niet sensibililserend. Inwendig is eucalyptus etherische olie toxisch en een dosering van 5 ml. kan fataal zijn voor kleine kinderen! Vermijd toepassing van eucalyptus etherische olie bij baby’s en jonge kinderen rondom de neus vanwege het hoge cineolgehalte in de olie (tot 75%). Enkele gevallen van overgevoeligheid zijn gedocumenteerd.

 

WAARSCHUWINGEN

Vermijd eucalyptus etherische olie bij baby’s en jonge kinderen. Hoewel niet bewezen, zou eucalyptus etherische olie bij mensen met een hoge bloed-druk en epilepsie met voorzichtigheid gebruikt moeten worden. Niet gebrui-ken op gevoelige en/of beschadigde huid. Niet inwendig gebruiken omdat eucalyptus etherische olie moeilijk door de nieren verwijderd kan worden.

 

CONTRA-INDICATIES

    • alle eucalyptussoorten zijn oraal giftig; daarom nooit inwendig gebruiken !
    • eucalyptuspreparaten kunnen bij astmapatiënten een aanval veroorzaken

     

    WERKT GOED I.C.M.

    Eucalyptus etherische olie kan goed gemengd worden met citroengras, lavendel, citroen, rozemarijn, akker-munt, niaouli, pepermunt en andere eucalyptus- en citrus soorten.

     

    AROMATHERAPIE

    Eucalyptus etherische olie wordt in de aromatherapie o.a. ter ondersteuning ingezet bij blaren, brandwonden, huid-infecties, insectensteken/beten, astma, bronchitis, catarre, keelpijn, keelinfecties, sinusitis, artritis, spierpijn, reuma-tische aandoeningen, verstuikingen, cystitis, leukorroea, griep, koorts, waterpokken, gordelroos, verkoudheid en infectieziekten.

     

    Veiligheid:
    vloeistof en damp ontvlambaar; stabiele vloeistof, schokbestendig, contact met slijmvliezen en huid vermijden. Buiten bereik van kinderen houden.
    Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie, kan bij verslikken longschade veroorzaken; niet carcinogeen;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
    oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen; open ogen minstens 10 minuten spoelen met water of melk.
    huidcontact: gecontamineerde huid overvloedig spoelen met water en zeep.
    Bij ingestie braken vermijden; een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen.

    allergenen: limonen

    Grenswaarde 10 ppm: 'leave-on' producten - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 0,013%

    Grenswaarde 100 ppm: producten 'afspoelen' - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 0,125%

     

    *De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


    chargenr. E1180 / 18-0915 / Aro / Tho
    productnaam Eucalyptus olie 80-85%
    land van herkomst Australië
    INCI namen Eucalyptus leafoil - Eucalyptus Lig. E
    botanische naam Eucalyptus globulus Labillardiers
    synoniemen Eukalypti aetheroleum - Dinkum oil
    farmacopoea CAS: 84625-32-1 / 8000-48-4 / Einecs: 283-406-2
    kleur helder bijna kleurloos
    geur aromatisch kamferachtig
    smaak scherp kamferachtig, dan koelend
    consistentie vloeibaar
    bereiding stoomdestillatie uit het blad
    stamplant Eucalyptus globulus
    noot kopnoot
    element lucht / vuur
    ORAC* waarde 2400 µTE/100g
    chakra / kleur hart en solar plexus / groen

    *ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
    Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
    Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700