Home » Mirte - 10 ml.

Mirte - 10 ml.

€ 12,95

Mirte - 10 ml.

€ 12,95

Botanische naam: Myrthus communis

Land van herkomst: India

■ obsessies

■ neusverstopping

■ open poriën

Vanwege de milde werking is mirte olie zeer geschikt voor de behandeling van hoesten en borstklachten bij kinderen. Mirte olie heeft uitstekende anti-catarrale en antiseptische eigenschappen, geeft verlichting bij luchtwegproblemen, werkt reinigend en zuiverend in de huidverzorging en is bijzonder effectief bij verdampen en inhaleren. Op emotioneel gebied werkt mirte olie verfrissend, verkwikkend, harmoniseert wisselende stemmingen, heeft een verzachtende werking bij boosheid en verbetert het humeur. In de aromatherapie wordt mirre olie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • acné
  • aambeien
  • open/grove poriën
  • chronisch hoesten
  • tuberculose
  • infecties
  • sinusitis
  • hoofdpijn
  • verslijmde luchtwegen
  • bronchitis
  • griep
  • verkoudheid
  • neusverstopping
  • slijmvliesontsteking
  • krampen
  • oververmoeidheid
  • obsessies

 

Contra-indicaties:

  • altijd verse olie gebruiken; geoxideerde olie kan de huid irriteren
  • niet gebruiken tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap
  • niet gebruiken bij kinderen onder 5 jaar
  • voorzichtig bij spastische luchtwegproblemen

 

Veiligheid:
ontvlambaar, olie en damp. stabiele vloeistof, schokbestendig. contact met de huid vermijden. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: schadelijk voor de gezondheid, kan bij inslikken longschade veroorzaken; irritant voor ogen en huid, kan allergische reacties veroorzaken; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 10 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid afspoelen en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie mond spoelen, niet het braken opwekken en een arts waarschuwen etiket/verpakking tonen.  

allergenen: nerol - geraniol - limonen - linalol

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1560 / 18-0820 / Shiv
productnaam Mirte olie
land van herkomst India
INCI naam Myrtus communis
botanische naam Myrtus communis
synoniem Myrti aetheroleum, Myrtus italica, Myrtus mucronata, Myrtus romana
farmacopoea CAS: 84082-67-7 / Einecs: 282-012-8
kleur helder bleek geel
geur fris, licht Eucalyptusachtig
smaak bitter
noot topnoot
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie twijgen en bladeren (deze bevatten 0,1 tot 0,8% etherische olie)
noot kopnoot
element lucht / water
ORAC* waarde 25400 µTE/100g
chakra / kleur keel-, hart- en derde oog chakra / blauw

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700