📦 BINNEN NEDERLAND ➡️ STANDAARD LAGE VERZENDKOSTEN € 3,95 🚚

🏠 Home » Litsea - 10 ml.

Litsea - 10 ml.

€ 10,95

Botanische naam: Litsea cubeba

Land van herkomst: China

■ indigestie

■ hoge bloeddruk

■ dermatitis

EIGENSCHAPPEN*

Veel eigenschappen van litsea essentiële olie zijn gebaseerd op het inwendig gebruik van extracten. Litsea is een antidepressivum, deodorant, is sterk ontstekingsremmend, antiseptisch, anti-infectie (variabel), samentrekkend, bactericide, insectenwerend, tonicum (spijsvertering) en sterk kalmerend.

 

TOEPASSING*

Verstuiven

Bij gebruik in een geurverspreider verspreidt litsea essentiële olie een frisse citroengeur. Samen met den- en/of eucalyptus essentiële olie is litsea zeer geschikt om de ruimte te zuiveren.Ook als rookverdrijver en anti-insecten werkt litsea uitstekend.

Op de huid

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. In de huid- en haarverzorging is litsea essentiële olie in te zetten bij een extreem vette huid en vet haar, acné en schimmelinfecties. Litsea, toegevoegd aan een huidolie, bezit goede insectenwerende eigenschappen. Als (inwendig) extract werkt litsea essentiële olie als een hart tonicum.

In bad

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. Gemengd in een hydrofiele badolie of shampoo is litsea essentiële olie in te zetten bij een zeer vette huid of vet haar, hoofdpijn en stress.

 

DOSERING*

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur.

Op de huid

Maximaal 8% bij volwassenen; bij plaatselijk gebruik. 0,1% bij mensen met dermatitis

In bad

Maximaal 5 druppels in een vol bad.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN*

In lage doseringen is litsea essentiële olie non-toxisch. De olie is zeer goed te verdragen. Er bestaat echter een kleine kans op huidirritatie (roodheid) en sensibilisatie. Om de kans op huidirritatie te vermijden is het aan te raden de olie te vermengen met niet-irriterende oliën. Volgens Tisserand/Balacs (1995) is sensibilisatie door litsea zeer zeldzaam. Inwendig gebruik van litsea essentiële olie kan verhoogde druk binnen het oog geven.

 

WAARSCHUWINGEN*

Vermijd gebruik van litsea essentiële olie op een gevoelige of een beschadigde huid. Inwendig gebruik van litsea essentiële olie moet ook vermeden worden bij glaucoom. Inwendig gebruik van litsea moet vermeden worden in geval van prostaat hyperplasie. Litsea essentiële olie is non-toxisch, niet irriterend en niet sensibiliserend, echter de olie kan bij sommige mensen overgevoeligheid veroorzaken.

 

WERKT GOED I.C.M.*

Litsea kan goed gecombineerd worden met basilicum, bergamot, citroengras, geranium, gember, jasmijn, lavendel, neroli, sinaasappel, petitgrain, roos, rozemarijn, rozenhout en Ylang Ylang.

 

AROMATHERAPIE*

Litsea essentiële olie heeft krachtige antischimmel en antivirale eigenschappen. De olie is destructief voor bacteriën. Litsea essentiële olie wordt in de aromatherapie ter ondersteuning ingezet bij o.a. angsten, depressies, dysmenorroe, indigestie, spierpijn, koude rillingen, hoofdpijn, reisziekte, acné, dermatitis, een vette huid, overmatige transpiratie, aritmie, een hoge bloeddruk, nerveuze spanningen, onrust en stress. Litsea essentiële olie is algemeen stimulerend en verhoogt zogvorming. Litsea is ook een goede insectenverdrijver.

 

PSYCHISCH*

Litsea essentiële olie heeft een zeer ontspannende werking op de geest en geeft weer levenslust als men in de put zit. De olie werkt rustgevend bij angst en depressies en modern onderzoek heeft aangetoond dat Litsea waardevol kan zijn bij de behandeling van hartritme stoornissen. Het verdampen van litsea essentiële olie tijdens meditatie verfrist, geeft duidelijkheid en stimuleert de creativiteit. 

 

VEILIGHEID*

Brandbaar, stabiele vloeistof, schokbestendig.

Xn-N: irritant voor ogen en huid, schadelijk bij ingestie, niet carcinogeen, niet in het milieu afvloeien: grondwater, water en grond.

Oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen, open ogen minstens 15 minuten spoelen met overvloedig water.

Huidcontact: gecontamineerde huid met overvloedig water afspoelen en wassen met neutrale zeep.

Bij ingestie mond spoelen, een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen.

Allergenen: limonen, geraniol en linalol.

 

PRODUCTINFORMATIE*

Farmacopoea:

CAS: 90063-59-5 / Einecs: 290-018-7

Kleur:

Helder geelbruin

Geur:

Karakteristiek citroenachtig

Smaak:

Bitter

Consistentie:

Vloeibaar, helder

Bereiding:

Stoomdestillatie van de rijpe bessen

Plantenfamilie:

Laurierachtigen (Lauraceae)

Benodigd plantenmateriaal:

50 kg rijpe bessen/1 liter olie

 

INHOUDSSTOFFEN*

Monoterpenen (10-20%)

α- en β-pineen

myrceen (5%)

limoneen (>10%)

Monoterpenolen

nerol

geraniol

linalol

Esters

linalyl acetaat

Aldehyden

citral (=neral+geranial) (74-85%)

citronellal

Ketonen

methyl  heptenon (<5%)

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.