Home » Ravintsara BIO - 10 ml.

Ravintsara BIO - 10 ml.

€ 18,95

Ravintsara BIO - 10 ml.

€ 18,95

Botanische naam: Cinnamomum camphora

Land van herkomst: Madagascar

laryngitis

■ waterpokken

■ wondjes

EIGENSCHAPPEN

De eigenschappen van ravintsara etherische olie zijn vooral door ervaring aangetoond. Er is tot nu toe opmerkelijk weinig wetenschappelijk onderzoek naar ravintsara etherische olie uitgeboerd. Zeker de antivirale werking vraagt om onderzoek. Ravintsara etherische olie is antibacterieel, sterk virusdodend, slijmoplossend (expec-torant), ontstekingsremmend (vooral van de luchtwegen), anti-infectie, desinfecterend van de omgevingslucht, immuniteit stimulerend, pijnverdovend, stimulerend, zenuw-tonicum, verwarmend, opmonterend, versterkend en verfrissend.

 

TOEPASSING

Verstuiven

Bij gebruik in een geurverspreider verspreidt ravintsara een frisse geur. Ravintsara is een fantastische desinfecteerder van de omgevingslucht en daarom is de olie zeer geschikt voor werkplekken/bureaus, scholen, kinder-opvang(centra) en ziekenhuis kamers/intensive care units. Het reduceert de kans op luchtweginfecties door virussen en bacteriën. Ook als er al sprake is van een virale of bacteriële luchtwegaandoening zoals bronchitis, sinusitis en verkoudheidsklachten. Het influenzavirus wordt ook door ravintsara (maar ook andere cineol houdende oliën) onschadelijk gemaakt. Om de afweer te verbeteren is ravintsara geschikt bij mensen met steeds weer terugkerende infecties. De frisse opwekkende geur is verder in te zetten bij (mentale) vermoeidheid en depressieve klachten. De olie maakt alert. Ravintsara brengt een positieve, optimistische sfeer in huis en op de werkplek.

Op de huid

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. In de huidverzorging is ravintsara geschikt als ontstekingsremmer bij wondjes en andere huidontstekingen. Ravintsara (bijvoorbeeld i.c.m. rozemarijn) heeft een verwarmend en stimulerend effect op de huid en er is een goede keuze bij een slechte circulatie. Ervaring heeft uitgewezen dat ravintsara een grote kracht is bij alle virale infecties, in het bijzonder infecties door het herpes varicella/zostervirus (waterpokken en gordelroos), HSV I en II (genitale herpes en/of herpes labialis (koortslip)). Als ravintsara onmiddellijk wordt aangebracht bij de eerste tintelingen van een koortslip (elk uur een druppel), dan kan het zelfs de blaasjes voorkomen. Verder voorkomt ravintsara de snelle terugkeer van de koortslip (Puckle 2015), Schnaubelt (2011) meldt dat de combinatie van de vette plant olie tamanu (Calophyllum inophyllum) met ravintsara (1:1) een standaardbehandeling zou moeten zijn bij gordelroos: het bestrijdt de ernst van de symptomen en heeft een sterke pijn verdovende invloed. Bij ernstige pijn zou het mengsel op de huid kunnen worden gesprayed i.p.v. de olie op de huid aanbrengen door smeren. Voordeel van ravintsara is dat de olie praktisch geen bijwerkingen heeft. Herstel bij aandoeningen als ziekte van Pfeiffer en mazelen kunnen via verdamping, huidoliën en baden met ravintsara worden ondersteund. Ravintsara staat verder bekend als olie bij spier/gewrichtsklachten als antireumatisch, ontstekingsremmend en pijnverdovend.

In bad

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. Via  baden is ravintsara in te zetten bij virale en bacteriële infecties, gordelroos, ziekte van Pfeiffer, vermoeidheid, neuromusculaire problemen, gewrichtspijnen en als versterking na ziekte.

 

DOSERING

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur.

Op de huid

Geen maxima bij de ravintsara olie uit Madagascar bij volwassenen (Tisserand 2014); gebruikelijk is een dosering van 2-5% in een basis olie.

In bad

Maximaal 10 druppels in een vol bad.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

De olie lijkt non-toxisch, niet irriterend en niet sensibiliserend. Ravintsara wordt zeer goed op de huid verdragen. Niet rond de neus van jonge kinderen aanbrengen wegens de sterke geur. Dit geldt voor alle cineol houdende oliën. Bij jonge kinderen onder de 2 jaar in een maximum dosering van 0,5%.

 

WAARSCHUWINGEN

Maximum dosering op de huid bij baby’s en kinderen is 0,5%. Tijdens zwangerschap alleen uitwendig gebruik.

 

CONTRA-INDICATIES

Zie waarschuwingen.

 

WERKT GOED I.C.M.

Ravintsara kan goed gemengd worden met alle citrus oliën, eucalyptus, niaouli, mirte, rozemarijn, citroengras, litsea, lavendel, jeneverbes, verschillende ceder soorten, cajeput, lavandin en wierook.

 

AROMATHERAPIE

Ravintsara etherische olie is een zeer weldadige olie voor de koude wintertijd. Tevens is het een zeer goede geur om je woonruimtes energetisch te reinigen en een frisse geur te geven. Deze olie wordt vaak verkocht als Ravensara olie, die heeft echter een andere werking en ruikt ook heel anders (anijs-achtige geur). De werking van ravintsara olie is vergelijkbaar met die van kamfer etherische olie, echter is het kamfer aandeel in de ravintsara olie lager en daardoor milder in gebruik en zeer geschikt voor de aromatherapie. Ravintsara olie heeft een kramp verminderende en pijnstillende werking heeft en daarom heilzaam is bij de behandeling van reumatische klachten, spierpijnen en kneuzingen. Ravinstara olie kan onder meer gebruikt worden bij; opkomende verkoudheid, hoesten, koude rillingen, griep en infecties, koorts, onzuivere huid, jeuk, jeugdpuistjes, kneuzingen, verstuikingen, ontstekingen, reumatische pijnen, spierpijn, artritis, slechte doorbloeding van de benen, schaaf-wonden en zenuwpijnen.

 

Veiligheid:
vloeistof en damp zijn ontvlambaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten het bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: schadelijk voor de gezondheid, kan bij inslikken longschade veroorzaken; irritant voor ogen en huid, kan allergische reacties veroorzaken; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 10 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: huid langdurig spoelen met water en zeep.
Bij ingestie het braken vermijden, onmiddelijk een arts waarschuwen.

Allergenen: geraniol - limonen - linalol


*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. 1291.051
productnaam Ravintsara Organic
land van herkomst Madagaskar
INCI naam Cinnamomum camphora oil
botanische naam Cinnamomum camphora
synoniem Ravintsara
farmacopoea CAS: 91770-56-8 / Einecs: 294-842-8
kleur Helder, lichtgeel tot groenachtig
geur Fris scherp, kamferachtig, licht zoet
smaak Bitter kruidig
consistentie Helder, vloeibaar
bereiding Koude persing uit schil van bijna rijp fruit (de schil bevat ± 2,5% etherische olie)
noot kopnoot
element vuur / lucht
ORAC* waarde 890 µTE/100g
chakra / kleur solar plexus en hart / geel

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700Klik hier om een tekst te typen.