Aromatherapie - Toepassingen - Inwendig

Inwendig gebruik van etherische oliën zonder begeleiding van een gediplomeer-de aromatherapeut of (homeopathische) arts is af te raden.

 

Het is voor een leek zeer moeilijk vast te stellen hoe hoog de in te nemen concentraties mogen zijn. Daarbij komt dat verschillende etherische oliën in meer of mindere mate oraal giftig zijn en enkelen zelfs zeer giftig.

 

Etherische oliën worden echter zeer goed door de huid opgenomen en kunnen zo positief op de inwendige organen inwerken en allerlei kwaaltjes gunstig beïnvloeden.

 

Er zijn ook etherische oliën die als smaakstof aan het eten kunnen worden toegevoegd, denk bijvoorbeeld aan anijs, basilicum, oregano, koriander, komijn, venkel, gember, kruidnagel en kaneel. Hiervan worden de gemalen of ongemalen kruiden al vaak van gebruikt. Citroen, pepermunt, grapefruit, limoen, sinaasappel en bergamot zijn ook heerlijke smaakstoffen in diverse dranken of gerechten. Maar ook bloemen (oliën) zoals roos en lavendel kunnen fungeren als smaakstof.