Home » Oregano - 10 ml.

Oregano - 10 ml.

€ 9,95

Oregano - 10 ml.

€ 9,95

Botanische naam: Origanum vulgare

Land van herkomst: Frankrijk

■ gordelroos

■ aften

■ vaginale candida

Oregano olie is naar de mening van deskundigen één van de meest krachtige anti-septische oliën en doodt vele bacteriën, schimmels en virussen. Hij wordt daarom veel gebruikt voor de behandeling van allerlei infecties. Het is eveneens een immunostimulant en een goede expectorant (slijm oplosser). Oregano olie stimuleert naar de mening van therapeuten de doorbloeding en heeft een pijnstillende werking bij zenuwpijnen en reumatische pijnen. In de aromatherapie wordt oregano olie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • aambeien (adstringent)
  • afname van seksualiteit
  • aften
  • analgetisch
  • anti-astmatisch
  • anti-bacterieel
  • anti-convulsant
  • antidiarree
  • antidotisch
  • anti-helmintisch
  • anti-infectieus,
  • anti-ontsteking
  • anti-reumatisch
  • antiseptisch
  • antitoxisch (tegengif)
  • antiviraal
  • artritis
  • astma
  • bactericide
  • bacteriële infecties
  • bronchitis
  • buikproblemen
  • candida
  • carminatief
  • carpale tunnelsyndroom
  • choleretisch
  • chronische ontstekingen
  • cytofylactisch (bevordert de leucocyten)
  • darmparasieten
  • darmproblemen
  • dermatologisch
  • diaphoretisch
  • digestief
  • diuretisch
  • ebolavirus
  • eczeem
  • eeltplekken
  • emmenagoog
  • expectorant
  • fungicide
  • galproductie (bevorderend)
  • gordelroos
  • griep
  • hik
  • hoesten (onderdrukkend)
  • huidproblemen – ziekten
  • immuun stelsel (stimulerend)
  • insecticide, motten
  • jeuk
  • kinkhoest
  • koortsonderdrukkend
  • krampen
  • lage bloeddruk
  • lever en milt  (stimulerend)
  • longontsteking
  • longzuiverend
  • maagklachten
  • maagversterkend
  • matabolisch evenwicht
  • menstruatie (bevorderend)
  • menstruatieproblemen
  • mondwater (spoelen)
  • MRSA
  • neuspoliep
  • obesitas
  • ontgiftend
  • ontstekingen
  • opwarming (lichaam)
  • parasieten
  • parasiticide
  • pest
  • ringworm
  • rubefaciënt (rood makend)
  • rustgevend
  • schimmeldodend
  • schimmelinfecties
  • slechte eetlust
  • slijmoplossend
  • spasmolytisch
  • spierpijn
  • spierreuma
  • spijsverteringsproblemen
  • stafylokok infectie
  • stofwisseling (bevorderend)
  • stomachisch
  • tand- en tandvlees infecties
  • tandpijn
  • tonisch (algemeen versterkend)
  • trage spijsvertering
  • vaginale candida
  • vastzittende hoest
  • verkoudheid
  • virusinfecties
  • voetschimmel
  • wonden (reinigend)
  • wondhelend
  • worminfecties
  • wratten
  • zenuwpijnen
  • zweetdrijvend

 

Contra-indicaties:

  • nooit onverdund op de huid gebruiken; Oregano kan ernstige huid- en slijmvlies irritaties veroorzaken
  • niet gebruiken tijdens zwangerschap
  • niet gebruiken bij kinderen of uitsluitend in een hoge verdunning (1%)

 

Veiligheid:
brandbaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten het bereik van kinderen houden.
Xi-Xn-N: schadelijk voor de gezondheid bij verslikken; irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen, open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: huid spoelen met overvloedig water en zeep.
ingestie: mond spoelen, niet het braken opwekken en een arts waarschuwen. etiket/verpakking tonen.  

allergenen: limonen - linalol

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1600 / 18-0825 / Shiv / Aro
productnaam Oregano olie
land van herkomst Turkije
INCI naam Origanum vulgare
botanische naam Origanum vulgare
synoniem Oleum oreganum, Wilde Marjolein, Palingkruid, Oleum origani cretici
farmacopoea CAS: 8007-11-2
kleur bleek geel
geur karakteristiek kruidig, kamferachtig
smaak bitter
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie van het bloeiend kruid (gehalte aan etherische olie tot 4%)
noot hartnoot
element aarde / vuur
ORAC* waarde 15300 µTE/100g
chakra / kleur solar plexus / groen

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700