Home » Venkel - 10 ml.

Venkel - 10 ml.

€ 7,95

Venkel - 10 ml.

€ 7,95

Zoete Venkel

Botanische naam: Foeniculum dulce

Land van herkomst: Hongarije

■ gal koliek

■ buikpijn

■ etterende wonden

In de aromatherapie neemt venkel olie een vooraanstaande plaats in als algemeen tonicum voor de interne organen en hun functies; dit maakt haar vooral geschikt voor mensen met een zwakke constitutie, oudere, verzwakte mensen, in de herstelfase na een ziekte en ook bij chronische vermoeidheid met gebrek aan energie en koude gevoelens, zowel van recente als van langdurige aard. In de aromatherapie wordt venkel olie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • Benigne prostaat hyperplasie
  • bloedstolsels
  • kneuzingen
  • spijsverteringsstelsel (ondersteunend)
  • maagslijmvliesontsteking (gastritis)
  • nierstenen
  • borstvoeding (verhoogde melkproductie)
  • alvleesklier (ondersteunend)
  • parasieten
  • huid (vernieuwing)
  • weefsel (toxine reiniging)
  • rimpels

 

Contra-indicatie:

  • niet gebruiken tijdens zwangerschap
  • niet gebruiken bij gevoeligheid voor epileptische aanvallen

 

Veiligheid:
brandbaar; stabiele vloeistof, schokbestendig. / bij verbranden sterke roetontwikkeling. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie; kan bij verslikken longschade veroorzaken, mogelijk carcinogeen;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen; open ogen minstens 10 minuten overvloedig spoelen met water of melk.
huidcontact: gecontamineerde huid overvloedig spoelen met water en neutrale zeep.
Bij ingestie braken vermijden, een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen.

allergenen: limonen - estragol

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1915 / 18-0810 / Shiv / Aro
productnaam Venkel olie zoet
land van herkomst Hongarije
INCI naam Foeniculum vulgaris oil
botanische naam Foeniculum dulce
synoniem Oleum foeniculi dulcis
farmacopoea CAS: 8006-84-6 / 93685-73-5
Einecs: 297-620-9 Einecs: 297-620-9
kleur helder bijna kleurloos
geur, smaak zoet kruidig, anijsachtig
consistentie dun vloeibaar
bereiding stoomdestillatie van gekneusd zaad
noot hartnoot
element aarde / vuur
ORAC* waarde 238400 µTE/100g
chakra / kleur sacraal, solar plexus en hart / geel

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700