Home » Komijn - 10 ml.

Komijn - 10 ml.

€ 10,95

Komijn - 10 ml.

€ 10,95

Botanische naam: Cuminum cyminum

Land van herkomst: Egypte

■ darmkrampen

■ oprispingen

■ geslachtsdrift

Komijnolie is krampstillend, kalmerend en bevordert de spijsvertering. In de aromatherapie wordt komijnolie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • hoofdpijn
  • migraine
  • geestelijke uitputting
  • slechte bloedsomloop
  • stijve spieren
  • darmkramp
  • gebrek aan eetlust
  • maagkramp
  • de hik
  • oprispingen
  • spijsverteringsstoornissen
  • verstopping
  • winderigheid
  • bacterie- en larven dodend
  • menstruatie (bevorderend)
  • geslachtsdrift (geslachtsdrift)

 

Contra-indicaties:

  • fototoxisch; behandelde huid niet blootstellen aan zonlicht
  • niet gebruiken tijdens zwangerschap

 

Veiligheid:
Brandbaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. niet inhaleren of op de huid aanbrengen. Buiten bereik van kinderen houden.
Xi-Xn-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 10 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid spoelen met water en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie melk of water drinken, onmiddellijk een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen.
Buiten bereik van kinderen houden !      

allergenen: limonen - linalol

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1360 / 201710 / Shiv / Aro
productnaam Komijnolie
land van herkomst Egypte/Spanje
INCI naam Cumin seed oil
botanische naam Cuminum cyminum
synoniem Carvi aetheroleum
Oleum carvi - Cumin fruit oil Oleum carvi - Cumin fruit oil
farmacopoea DAB 1997
CAS: 8014-13-9 CAS: 8014-13-9
kleur helder lichtgeel
geur kruidig naar Komijn met lichte Anijs noot
smaak intensief naar Komijn
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie zaad
noot hoofd-hartnoot
element aarde / vuur