Home » Foelie - 10 ml.

Foelie - 10 ml.

€ 9,95

Foelie - 10 ml.

€ 9,95

Botanische naam: Myristica fragans

Land van herkomst: Indonesië

■ jicht

■ zenuwpijn

■ frigiditeit

Foelie olie is een verwarmende olie en wordt daarom gebruikt in massage olie. Therapeuten schrijven foelie olie een licht verdovende werking toe en zetten deze olie in de aromatherapie o.a. ter ondersteuning in bij* :
  • artritis
  • jicht
  • slechte bloedsomloop
  • spierproblemen
  • zenuwpijn
  • vermoeidheid
  • misselijkheid
  • spijsvertering (traag)
  • flatulentie
  • bacteriële infecties
  • frigiditeit
  • impotentie

 

Contra-indicatie:

  • spaarzaam gebruiken, hoge concentraties kunnen hallucinogeen werken

 

Veiligheid:
licht ontvlambaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. irriterend voor ogen en huid, bij verbranding ontstaan giftige gassen/dampen met carbonmonoxide en carbondioxide. Buiten bereik van kinderen houden.
oogcontact: eventuele contactlenzen indien mogelijk verwijderen. open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid grondig afspoelen en wassen met water en neutrale zeep.
Bij ingestie mond spoelen en een arts waarschuwen. etiket/verpakking tonen.    

allergenen: eugenol

Grenswaarde 10 ppm: 'leave-on' producten - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 0,012% Grenswaarde 100 ppm: producten 'afspoelen' - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 0,125%

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1195 / 18-0215 / Shiv / Aro
productnaam Foelie olie, Macisoil
land van herkomst Indonesië
INCI naam Myristica fragrans
botanische naam Myristica fragrans
synoniem Aetheroleum macidis
farmacopoea CAS: 8008-45-5
kleur lichtgeel
geur fris kruidig
smaak bitter
noot topnoot
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie zaadrok van de muskaatnoot
noot kopnoot
element aarde / vuur
ORAC* waarde 152319 µTE/100g
chakra / kleur solar plexus, sacraal-, en hart chakra / geel

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700