Home » Kassia - 10 ml.

Kassia - 10 ml.

€ 7,95

Kassia - 10 ml.

€ 7,95

Botanische naam: Cinnamomum aromaticum

Land van herkomst: China

■ diarree

■ misselijkheid

■ reumatische klachten

Kassia olie wordt in het oorsprongsgebied veel als specerij en voor medicinale doeleinden gebruikt, o.a. voor de behandeling van nierproblemen, spijsverteringsproblemen en verkoudheid. Ook hebben experimenten aangetoond dat kassia olie een goede bescherming kan bieden tegen straling. Kassia heeft bacterie dodende eigenschappen en wordt daarom veel in de farmaceutische industrie gebruikt in o.a. tandpasta en mondwater. In de aromatherapie wordt kassia olie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • maag- en darmkrampen
  • diarree
  • slechte eetlust
  • misselijkheid
  • reumatische klachten
  • verkoudheid
  • winderigheid

 

Contra-indicatie:

  • voorzichtig gebruiken; kan extreem irriterend zijn voor de huid(weefsels) en slijmvliezen

 

Veiligheid:
brandbaar, stabiele vloeistof, schokbestendig. contact met de huid vermijden. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie kan bij verslikken longschade veroorzaken; niet carcinogeen;  kan dermatitis veroorzaken. zeer schadelijk voor in water levende organismen
oogcontact: eventuele contactlenzen indien mogelijk verwijderen. open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid grondig afspoelen en wassen met water en neutrale zeep.
Bij ingestie het braken vermijden en een arts waarschuwen etiket/verpakking tonen.      

allergenen: cinnamal - cinnamyl - coumarin - eugenol

Grenswaarde 10 ppm: 'leave-on' producten - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 0,001%

Grenswaarde 100 ppm: producten 'afspoelen' - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 0,012%

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1340 / 18-0825 / Shiv / Aro
productnaam Cassia olie, Chinese Kaneel
land van herkomst China
INCI naam Cinnamomum cassia oil
botanische naam Cinnamomum aromaticum - Cinnamomum cassia
synoniem Oleum cinnamomi - cassiae
farmacopoea CAS: 8007-80-5 / Einecs: 284-635-0
kleur helder geelbruin
geur karakteristiek kaneelachtig
smaak aromatisch, brandend
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie twijgen, bladeren en schors
noot hartnoot
element vuur / aarde
ORAC* waarde 15170 µTE/100g
chakra / kleur solar plexus en sacraal / oranje en geel

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700