• ⚠️ DOOR EXTREME DRUKTE IS DE LEVERTIJD LANGER DAN NORMAAL!
  • 🌟ACTIE🌟
  • 🚚 DE HELE MAAND DECEMBER GRATIS VERZENDING!*
  • *KORTINGSCODE: MERRYXMAS
Home » Lavandin - 10 ml.

Lavandin - 10 ml.

€ 9,95

Lavandin - 10 ml.

€ 9,95

Botanische naam: Lavandula hybrida var. abrialis

Land van herkomst: Frankrijk

■ prikkelbaarheid

■ duizeligheid

■ nervositeit

EIGENSCHAPPEN

Lavandin etherische olie heeft veel eigenschappen gemeen met de echte lavendel (Lavandula officinalis, Lavan-dula angustifolia): het is een anti-depressivum, ontstekingsremmend, fungicide, pijnverdovend, antiseptisch, wondhelend. Opvallend is de sterk krampstillende werking van lavandin. Met name is deze olie ontspannend op spiercontracties. In het algemeen zijn lavandins minder kalmerend, maar meer geschikt voor spier-, luchtweg- en circulatieklachten, dan echte lavendel.

 

TOEPASSING

Verstuiven

Bij gebruik in een geurverspreider verspreidt lavandin een frisse en pittige lavendelgeur. Via verdamping is lavandin in te zetten bij kou, sinus-infecties en vergemakkelijkt het de ademhaling.

Op de huid

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. In de huidverzorging kan lavandin behulpzaam zijn bij desinfecteren en heling van wondjes, bij besmettelijke huidziekten en huidschimmels en wratten. Lavandin werkt verlichtend bij spierpijnen en reumatische pijnen. Lavandin wordt gezien als een tonicum voor het hart. Als wrijfolie op de hartstreek geeft lavandin ondersteuning bij de behandeling van hartkloppingen.

In bad

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. In te zetten bij pijnlijke spieren, stijve gewrichten, kou en griep. Lavandin is niet zo kalmerend als echte lavendel.

Dieren

De diergeneeskunde maakt ook gebruik van lavandin: bij de behandeling van wonden en bij schurft.

 

DOSERING

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur.

Op de huid

Maximaal 5% bij volwassenen - bij plaatselijk gebruik.

In bad

Maximaal 10 druppels in een vol bad.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

Lavandin abrilias is non-toxisch, niet irriterend en niet sensibiliserend. Het is mogelijk dat lavandin een kleine kans op huidirritatie kan geven wegens de aanwezigheid van cineol en kamfer. Te hoge doseringen kunnen aanleiding geven tot misselijkheid en hoofdpijn.

 

WAARSCHUWINGEN

Inwendig gebruik van lavandin is af te raden bij epilepsie.

 

CONTRA-INDICATIES

Bij overdadig gebruik kan Lavandin het zenuwstelsel overprikkelen.

 

WERKT GOED I.C.M.

Lavandin kan goed gemengd worden met sinaasappel, geranium, neroli en roos en met oregano, jeneverbes, cypres en Roomse kamille voor huidaandoeningen.

 

AROMATHERAPIE

De werking van lavandin olie is over het algemeen iets zwakker dan die van de echte lavendel, maar is bij problemen met de ademhaling en bloedsomloop krachtiger. Lavandin etherische olie wordt door aromatherapeuten o.a. ter ondersteuning ingezet bij brand-wonden, beten, steken, licht verhoogde bloeddruk, flauwvallen, maag- en dramkrampen, verharde spieren, depressie, diarree, duize-ligheid, griep, hoesten met slijm, koortsuitslag, migraine, prikkelbaar-heid, reumatische klachten, slecht slapen, stress, eczeem, spit, oorpijn, nervositeit, slechte menstruatie en spijsverteringsproblemen.

 

Veiligheid:
brandbaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten bereik van kinderen houden.
Xi: irritant voor ogen en huid; kan huidreacties veroorzaken;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen spoelen met overvloedig water.
huidcontact: met veel water en zeep wassen.      

Allergenen: limonen - linalol - geraniol - citronellol - cumarin

Grenswaarde 10 ppm: 'leave-on' producten - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 0,003%

Grenswaarde 100 ppm: producten 'afspoelen' - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 0,03%


*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1405 / 19-1025 / Aro
productnaam Lavandin olie super / Lavender abrialis oil
land van herkomst Frankrijk
INCI naam Lavandula hybrida oil - Lavender oil
botanische naam Lavendula hybrida var. abrialis
synoniem Oleum Lavandulae
farmacopoea CAS: 91722-68-9 / Einecs: 294-470-6
kleur helder bleekgeel
geur kruidig, houtig, kamferachtig
smaak scherp en zwak bitter
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie
bloeiend kruid bloeiend kruid
noot hartnoot
element lucht / lucht
ORAC* waarde 360 µTE/100g
chakra / kleur hart en kruin chakra / blauw

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700