Home » Absint - 10 ml.

Absint - 10 ml.

€ 12,95

Absint - 10 ml.

€ 12,95

Botanische naam: Artemisia absinthium

Land van herkomst: India

■ eczeem 

■ koorts 

■ wratten


EIGENSCHAPPEN

In de kruidengeneeskunde wordt het absintkruid ingezet als een eetlustopwekkend en spijsverteringsversterkend middel. Vandaar dat het toegevoegd is aan aperitieven. Absint is ook een bekend anthelminthicum (wormverdrijvend middel). Absintalsem is o.a. te gebruiken bij; lever- en galblaasproblemen, menstruatie problemen, worminfecties, koorts. Absint is een goede insecten verdrijver als ook een verdovend middel en slaapmiddel.

 

TOEPASSING (Het is aan te raden Absint olie zeer voorzichtig te gebruiken!)

Verstuiven

Bij gebruik in een geurverspreider geeft Absint etherische olie een zeer bijzondere geur, waar men van moet houden. Geschikter is het om de olie te vermengen (bijvoorbeeld met een citrus olie als sinaasappel of citroen).

Op de huid

In de huidverzorging wordt Absint niet gebruikt, hoogst zelden in analgetica (pijn opheffende middelen) bij neuralgische pijnen en artritis.

Inwendig

Door het hoge thujon gehalte is inwendig gebruik van Absint etherische olie sterk af te raden.

 

DOSERING

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur (eventueel gecombineerd met een andere (citrus) olie.

Op de huid

Maximaal 2% bij volwassenen – bij plaatselijk gebruik.

In bad

Niet in bad gebruiken.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

Absint olie heeft een hoog gehalte aan thujon. Bij inwendig gebruik is thujon neurotoxisch en abortief! Ook bij overdosering en/of langdurig gebruik is de werking neurotoxisch: rusteloosheid, nachtmerries, spierkrampen en duizeligheid. In hoge dosering en/of bij langdurig gebruik werkt Absint narcotisch/hypnotisch op de geest.

 

WAARSCHUWINGEN

Bij gebruik op de huid is Absint olie alleen te gebruiken op advies van een ervaren (aroma)therapeut. Tijdens zwangerschap: alleen verstuiven! Niet op de huid gebruiken! Absint is niet geschikt voor kinderen. Niet inwendig gebruiken.

 

CONTRA-INDICATIES

  • door het hoge thujon gehalte is de etherische olie giftig
  • overmatig gebruik kan leiden tot nachtmerries, braken, hoofdpijn en duizeligheid
  • gevaarlijk voor mensen met aanleg voor epilepsie
  • niet gebruiken tijdens de zwangerschap
  • nooit toepassen bij kinderen

 

WERKT GOED I.C.M.

Absint etherische olie kan in de diffuser goed gemengd worden met Eikenmos, Jasmijn, Lavendel, Oranjebloesem en andere Citrus oliën.

 

AROMATHERAPIE

Absint etherische olie wordt in de aromatherapie o.a. ter ondersteuning ingezet bij menstruatie problemen (activerend), worminfecties, eczeem, jicht, koorts, krampen en wratten. Absint olie kan toegevoegd worden aan basisolie voor het masseren van (spier)krampen. Nooit langdurig gebruiken! Absint wordt ook gezien als een goede insecten verdrijver, een verdovend middel en slaapmiddel.

 

Veiligheid:
Brandbaar. stabiele vloeistof, schokbestendig. Niet giftig bij inhaleren. Buiten bereik van kinderen houden.
Xi-Xn-N: toxisch, irritant voor ogen en huid; kan mogelijk allergische dermatitis veroorzaken. schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen
Oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 10 minuten spoelen met overvloedig water.
Huidcontact: gecontamineerde huid spoelen met water en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie melk of water drinken, onmiddellijk een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen.

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E0505 / 18-0710 / Shiv
productnaam Absint olie
land van herkomst India
INCI naam Artemisia absinthum
botanische naam Artemisia absinthum
synoniem Wormwood oil
farmacopoea CAS: 8008–93–3 /
kleur helder
geur sterk kruidig
smaak karakteristiek
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie van het kruid
noot hartnoot
element aarde / vuur
ORAC* waarde 17100 µTE / 100g
chakra / kleur hart chakra / groen

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700