Home » Jasmijn - 10 ml.

Jasmijn - 10 ml.

€ 82,95

Jasmijn - 10 ml.

€ 82,95

Botanische naam: Jasminum grandiflorum

Land van herkomst: Noord-India10

■ hormonale balans

■ postnatale depressie

■ dysmenorroe

Jasmijn absolue werkt antiseptisch en heeft ontstekingsremmende eigenschappen en wordt in de aromatherapie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • droge huid
  • gevoelige huid
  • spierkrampen
  • verrekkingen
  • verstuikingen
  • slijmvliesontsteking
  • hoesten
  • heesheid
  • laryngitis
  • pijnen tijdens de bevalling
  • frigiditeit
  • dysmenorroe
  • krampen
  • depressiviteit
  • geestelijke uitputting


* In India wordt het als afrodisiacum gebruikt en als middel tegen impotentie op lendenen in gemasseerd.
* De olie wordt in de aromatherapie bijna uitsluitend in de verdamper of in bad toegepast.
* Jasmijn toegevoegd aan een massage-olie heeft een koelend effect op het lichaam; dus niet gebruiken in koude perioden en altijd een verwarmde basisolie gebruiken!

 

Contra-indicaties:

  • slechts in kleine hoeveelheden gebruiken
  • kan in uitzonderingen bij onverdund gebruik op de huid een allergische reactie veroorzaken
  • niet gebruiken tijdens de zwangerschap, wél als geboortehulp
  • niet gebruiken bij kinderen onder 6 jaar

 

Veiligheid:
ontvlambaar, olie en damp. stabiele vloeistof, schokbestendig. contact met de huid vermijden. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: schadelijk voor de gezondheid, kan bij inslikken longschade veroorzaken; irritant voor ogen en huid, kan allergische reacties veroorzaken; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 10 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid afspoelen en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie mond spoelen, niet het braken opwekken en een arts waarschuwen etiket/verpakking tonen.  

allergenen: eugenol - geraniol - limonen - linalol

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1241 / 18-0715 / Shiv
productnaam Jasmin absolue
land van herkomst Noord-India
INCI naam Jasminum grandiflorum oil
botanische naam Jasminum grandiflorum
synoniem Oleum Jasmini
farmacopoea CAS: 8022-96-6 / Einecs: 283-993-5
kleur helder geelbruin tot bruinrood
geur intensief honing-bloemachtig
smaak typisch
consistentie vloeibaar
bereiding hexan extractie bloemen
noot midden noot
element water / aarde
chakra / kleur wortel, sacraal en solar plexus / rood en rose