Home » Salie - 10 ml.

Salie - 10 ml.

€ 8,95

Salie - 10 ml.

€ 8,95

Botanische naam: Salvia officinalis

Land van herkomst: Griekenland

■ overgangsklachten

■ genitale wratten

■ leverziekten


EIGENSCHAPPEN

Veel kwaliteiten van Salie etherische olie zijn afgeleid van gebruik van het kruid. Salie is anti bacterieel, anti viraal, schimmeldodend (candida), zweetremmend, slijmlosmakend, immuunstimulerend, mogelijk lipolytisch (afbraak van vetten), samentrekkend (op de huid), mogelijk hormonaal (oestrogeen werking) en algemeen stimulerend.

 

TOEPASSING

Verstuiven

Bij gebruik in een geurverspreider verspreidt salie olie een kruidachtige geur, die zuiverend en opbouwend is. Bij alle vormen van verkoudheid kan salie olie met haar slijm losmakende eigenschappen snel verlichting geven. Salie is immuun stimulerend: te gebruiken bij alle bacteriële infecties, kou en griep.

Op de huid

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. In de huidverzorging is salie te gebruiken bij een ontstoken of vette huid, cellulitis, psoriasis, etterende wonden en insectenbeten. Salie werkt huidherstellend en helpt de vorming van ‘mooi’ littekenweefsel. Een druppel salie in het water is een spoelmiddel bij ontstoken tandvlees. Maximaal 3x per dag. Salie is een tonicum op de lymfe.

In bad

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. Vooral voetenbaden met salie zijn regulerend bij overmatig zweten. Verder is salie in te zetten bij menstruatie- en menopauze klachten (opvliegers).

 

DOSERING

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur.

Op de huid

Maximaal 4% bij volwassenen – bij plaatselijk gebruik.

In bad

Maximaal 5 druppels in een vol bad.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

Salie ethrische olie is in lage doseringen non-toxisch, niet irriterend en niet sensibiliserend. Bij overdosering en inwendig gebruik kan salie (neuro)toxisch zijn: via het centrale zenuwstelsel kan salie verlammingen, epileptische aanvallen en hartklachten veroorzaken. Het zijn de thujon en kamfer bestanddelen die hier verantwoordelijk voor zijn. Salie etherische olie met een thujongehalte tussen de 50 en 80% moet vermeden worden. Verder remt salie de melkproductie tijdens de zoog periode.

 

WAARSCHUWINGEN

Voorzichtigheid is geboden bij gebruik van salie olie op gevoelige of beschadigde huid. Tijdens zwangerschap en zoogperiode: alleen verdampen; niet gebruiken bij baby’s en kleine kinderen. Mensen met epilepsie wordt afgeraden salie olie te gebruiken.

 

CONTRA-INDICATIES

  • Niet gebruiken tijdens zwangerschap.
  • Niet gebruiken bij epilepsie.

 

WERKT GOED I.C.M.

Salie etherische olie kan goed gemengd worden met Jeneverbes, Lavendel, Koriander, Geranium, Sandelhout, Ceder, Den, Jasmijn, Wierook en Citrus oliën.

 

AROMATHERAPIE

Salie etherische olie vertoont overeenkomsten met vrouwelijke hormonen en is daarom een nuttige aanvulling in de menopauze. Ook voor het verlichten van spier- en gewrichtspijn kan salie olie worden toegepast. Salie olie heeft een desinfecterende en kramp- verminderende werking. Zo kan de olie geïnhaleerd of verdampt worden bij verkoudheid, griep, hoesten, (chronische) bronchitis en luchtweginfecties en bij keelpijn, stemband- en tandvleesontstekingen kan de olie gespoeld of gegorgeld worden. Daarnaast kan salie olie de menstruatie reguleren, de galstroom en het zenuwstelsel reguleren en stimuleren, kan heel nuttig zijn tijdens het afvallen en kan het bloed zuiveren. Volgens aromatherapeuten heeft deze olie adstringerende, antibacteriële (o.a. bij streptokokken, aureus, coli, klebsiella, pseudomonas), anticatarale, anticellulitis, antiseptische, antimicrobische, schimmelwerende en antivirale eigenschappen en wordt in de aromatherapie o.a. ter ondersteuning ingezet bij slechte eetlust, herstel na ziekte, onregelmatige menstruatie, overgangsklachten, opvliegers, ontstekingen in mond en keel, onrustig slapen, trage spijsvertering, spruw, reumatische aandoeningen, lage bloeddruk, schimmel-infecties, sterke transpiratie, vijgwratten, genitale wratten, zweetvoeten, leverziekten en om vocht af te drijven. De olie werkt desinfecterend en krampverminderend. Salie olie reguleert menstruatie, stimuleert en reguleert de galstroom en het zenuwstelsel, is nuttig tijdens afvallen en is bloedzuiverend.

 

Veiligheid:
vloeistof en damp zijn ontvlambaar, stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N-: irritant voor ogen en huid; zeer schadelijk bij ingestie, kan bij verslikken longschade veroorzaken; niet carcinogeen; zeer schadelijk voor in water levende organismen
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 10 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid langdurig spoelen met water en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie de braken vermijden, onmiddellijk een arts waarschuwen.

allergenen: limonen

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1790 / 18-0115 / Th / Shiv / Aro
productnaam Salie olie 30%
land van herkomst Griekenland
INCI naam Salvia officinalis
botanische naam Salvia officinalis
synoniem Oleum Salviae
farmacopoea CAS: 8022-56-8 / CAS: 84082-79-1
kleur kleurloos
geur karakteristiek, kruidig
smaak karakteristiek
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie bloeiend kruid (kruid bevat 1 tot 2½% etherische olie)
noot topnoot
element water / vuur
chakra / kleur solar plexus / rood