Home » Nootmuskaat - 10 ml.

Nootmuskaat - 10 ml.

€ 11,95

Nootmuskaat - 10 ml.

€ 11,95

Botanische naam: Myristica fragrans

Land van herkomst: Sri Lanka

■ impotentie

■ hoge bloeddruk

■ trage spijsvertering

 

Nootmuskaat olie helpt geduldig bezig te zijn met de medemens zodat irritaties uitblijven. Therapeuten schrijven nootmuskaat olie een licht hallucinerende werking toe. De olie wordt in de aromatherapie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • artritis
  • jicht
  • slechte bloedsomloop
  • spierpijn
  • reumatische pijnen
  • hoge bloeddruk
  • bacteriële infecties
  • impotentie
  • frigiditeit
  • zenuwpijn
  • slechte adem
  • moeilijke menstruatie
  • trage spijsvertering
  • diarree
  • winderigheid
  • stress
  • depressies
  • vermoeidheid

 

Contra-indicatie:

  • kan bij grotere dosis hallucinerend werken; daarom met mate gebruiken

 

Veiligheid:
licht ontvlambaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. irriterend voor ogen en huid, bij verbranding ontstaan giftige gassen/dampen met carbonmonoxide en carbondioxide. Buiten het bereik van kinderen houden.
oogcontact: eventuele contactlenzen indien mogelijk verwijderen. open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid grondig afspoelen en wassen met water en neutrale zeep.
Bij ingestie mond spoelen en een arts waarschuwen. etiket/verpakking tonen.    

allergenen: limonen - linalol - eugenol

Grenswaarde 10 ppm: 'leave-on' producten - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 0,012%

Grenswaarde 100 ppm: producten 'afspoelen' - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 0,125%

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1590 / 18-0215 / Shiv / Aro
productnaam Nootmuskaat olie, Nutmegoil
land van herkomst India
INCI naam Myristica fragrans
botanische naam Myristica fragrans
synoniem Nutmeg
farmacopoea CAS: 8008-45-5 / Einecs: 282-013-3
kleur lichtgeel
geur fris kruidig
smaak bitter
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie gedroogde beschadigde zaden (deze bevatten ± 10% etherische olie)
noot hart noot
element aarde / vuur
ORAC* waarde 158100 µTE/100g
chakra / kleur solar plexus, sacraal-, en hart chakra / geel

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700