Aromatherapie - Toepassingen - Huidolie of -crème

Een huidolie is eenvoudig te maken door etherische oliën te mengen met een voedende basis olie zoals Avocadopit, Tarwekiem of Jojoba olie. Deze mengsels moeten met een zachte cirkelende beweging op de huid aangebracht worden, zonder aan de huid te trekken. Zeker de tere weefsels in de hals en rond de ogen moeten voorzichtig behandeld worden. 
           
Huidolie
Giet 100 ml. gedestilleerd water in een gesteriliseerde bruine fles en voeg hieraan 25 druppels etherische olie toe. Laat de fles een maand staan en schud met regelmaat. Na een maand dient de lotion gefilterd te worden; plaats een trechter, bekleed met filterpapier (koffiefilter) in een andere gesteriliseerde bruine fles. Goed schudden; de olie is klaar voor gebruik.
 
 
Crème
Meng 6 druppels etherische olie met 10 ml. neutrale, natuurlijke crème.
 
Bij herpes of schimmelinfecties is het beter een mengsel op alcoholbasis te gebruiken i.p.v. olie. Meng hiertoe de oliën met gedenaturaliseerde alcohol, 6 druppels op 50 ml. 
Dit mengsel kan met water aangelengd worden voor de behandeling van wondjes en zweertjes bij bijv. waterpokken of genitale herpes.