Home » Avocadopit Olie - 100 ml.

Avocadopit Olie - 100 ml.

€ 14,95

Avocadopit Olie - 100 ml.

€ 14,95

Botanische naam: Persea gratissima

Land van herkomst: USA/Californië

Avocado-olie behoort tot de nietdrogende oliën maar laat zich desondanks door het hoge gehalte aan phytosterinen snel door de huid opnemen. Om deze eigenschap wordt hij veel toegepast in huidverzorgende producten o.a. ter bescherming van de huid en het haar tegen de uitdrogende werking van wind en zonnestralen. Uit de pitten van de avocado wordt een helder gele olie geperst. Deze neutraal geurende olie met een hoog linolgehalte wordt vooral in de huidverzorging toegepast. Het is een dikke, vloeibare olie die voor een groot deel bestaat uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren en veel vitaminen bevat. Avocado-olie wordt in de oorsprongslanden niet alleen als spijsolie gebruikt maar ook om de huid tegen uitdrogen te beschermen. De olie laat zich goed combineren met etherische oliën en lichte basisoliën en is de ideale basisolie voor de volgende etherische oliën: kaneel, laurier, kamfer en ravensara. In de aromatherapie wordt avocado olie o.a. ingezet bij* :

  • zonnebrand
  • littekens
  • rijpere en schilferige huid
  • eczeem
  • psoriasis
  • droge gebarsten huid
  • droog haar
  • anti-diarree
  • anti-emetisch, vochtophoping
  • anti-pyretisch
  • anti-reumatisch
  • blaasproblemen
  • bloedingen
  • bronchitis
  • choleretisch
  • diuretisch
  • dysenterie
  • haarproblemen
  • impotentie
  • maagklachten
  • menstruatieproblemen - pijnen
  • nierproblemen
  • rugpijn
  • scabiës
  • uremia
  • wandluizen

 

Contra-indicatie:

  • wordt ook door gevoelige huiden goed verdragen maar kan in heel hoge uitzondering een allergische huidreactie veroorzaken

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


TSE / BSE-risico: De grondstof is van pure plantaardige oorsprong en komt tijdens de productie, opslag en transport niet in contact met dierlijke materialen of is uitgesloten van contaminatie. Aan de levensmiddelenwetgeving is voldaan ph.EUR.NT2000 5.4 De naleving van de bepalingen van Verordening (EG) als nr 466/2001 tot vaststelling van de maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen in termen van polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) en dioxines voor monitoring studies. Het product wordt niet beïnvloed door het GMO-probleem. Tegen deze achtergrond vereist dit product volgens de nieuwe GMO-voorschriften 1829/2003 en 1830/2003 geen etikettering met betrekking tot genetische veranderingen.

Grenswaarde 10 ppm: 'leave-on' producten - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 100%

Grenswaarde 100 ppm: producten 'afspoelen' - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 100%


chargenr. E6520 / 18-0625 / Tho / Na
productnaam Avocado olie groen
land van herkomst Californië / USA
INCI naam Persea americana
botanische naam Persea gratissima
synoniem
farmacopoea CAS: 8024-32-6 / Einecs: 232-428-0
kleur groen helder, licht troebel
geur aromatisch
smaak typisch
consistentie dik vloeibaar
bereiding koudgeperst uit de vrucht - gefilterd