Home » Benzoë - 10 ml.

Benzoë - 10 ml.

€ 11,95

Benzoë - 10 ml.

€ 11,95

Botanische naam: Styrax tonkinensis

Land van herkomst: Thailand

■ artritis

■ bronchitis

■ koliek


EIGENSCHAPPEN

Benzoë etherische olie heeft expectorante (slijmoplossende) eigenschappen, is antiseptisch op de longen, zeer huidregenererend (psoriasis, huid-schimmels), samentrekkend, werkt als een deodorant en ondersteunt wond-heling. Toegevoegd aan cosmetica werkt Benzoë etherische olie als een anti-oxidant. Benzoë bezit sterk kalmerende eigenschappen.

 

TOEPASSING

Verstuiven

Bij gebruik in een geurverspreider geeft Benzoë etherische olie een vanille-achtige geur die een warme en ontspannende sfeer creëert, en die kalmerend is voor hart en zenuwen. Het is daarom bij uitstek een olie voor ‘heethoofden’ die door hun gestress moeilijk rust kunnen vinden. Benzoë etherische olie is verlichtend als inhalatie bij luchtweginfecties, astma, bronchitis en kou.

Op de huid

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. De stroperige substantie van Benzoë is puur moeilijk te verwerken. Het is daarom aan te raden de olie te verdunnen in alcohol. Verwarm de Benzoë au bain-marie tot de olie vloeibaar is. Vervolgens voegt men Benzoë toe aan een flesje alcohol (96%): ongeveer 1 deel Benzoë op 4 delen alcohol. Goed schudden tot de olie helemaal is opgelost. Maar ook oplossen in een basis olie gaat uitstekend. Benzoë etherische olie bezit sterk huid helende eigenschappen. De olie regenereert de huid bij gebruik in de huidverzorging. Vooral de gebarsten, ontstoken en geïrriteerde huid zal baat hebben bij huidolie met Benzoë etherische olie (bij acné en vooral bij de behandeling bij littekens en brandwonden. Benzoë etherische olie op de borst werkt slijmoplossend en verlichtend bij luchtwegklachten; vermengd met jojoba tegen droge handen met kloven.

In bad

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. Te gebruiken bij kou, slechte circulatie, stress, pijnlijke gewrichten en luchtwegklachten.

 

DOSERING

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur.

Op de huid

Maximaal 8% van de verdunde olie (zie toepassing op de huid) bij volwas-senen, bij plaatselijk gebruik.

In bad

Zie doseringsregels.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

Bij aangehouden dosering is Benzoë etherische olie non-toxisch en niet irriterend; er bestaat een kans op overgevoeligheid. Vermijd Benzoë etherische olie op de gevoelige huid. Samengestelde Benzoëtinctuur wordt beschouwd als matig toxisch.

 

WAARSCHUWINGEN

Niet gebruiken op de huid bij allergie voor Benzoë.

 

CONTRA-INDICATIES

  • niet gebruiken op een gevoelige huid.
  • kan bij hoge dosering braken veroorzaken.
  • veroorzaakt mogelijk overgevoeligheid en in uitzonderingen contactdermatitis.

 

WERKT GOED I.C.M.

Benzoë etherische olie kan goed gecombineerd worden met Bergamot, Citroen, Cypres, Copaiva, Gember, Geranium, Jasmijn, Jeneverbes, Koriander, Limoen, Litsea, Mirre, Palmarosa, Peper, Pompelmoes, Roos, Salie, Sandelhout, Wierook, Vetiver en Ylang Ylang.

 

AROMATHERAPIE

Aromatherapeuten gebruiken Benzoë vooral om zijn antiseptische kwaliteiten en verdampen het om woon- en slaapvertrekken te desinfecteren. Zij zijn van mening dat het slijmoplossende, bloedstelpende en wond helende eigenschappen heeft en wordt o.a. ter ondersteuning ingezet bij snijwonden, kloven, huid ontstekingen, artritis, jicht, reuma, astma, bronchitis, verkoudheid, keelpijn, kolieken, hoesten, laryngitis, griep, stress, prikkelbaarheid, nervositeit, premenstrueel syndroom.

 

Veiligheid:
brandbaar. stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten bereik van kinderen houden.
Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen en 15 minuten spoelen met overvloedig water,
huidcontact: gecontamineerde huid goed afspoelen en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie melk of water drinken en een arts waarschuwen. etiket/verpakking tonen.

 

De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1060 / 18-0825 / Tho / Shiv
productnaam Benzoë resinoide, Onycha oil
land van herkomst Thailand
INCI naam Styrax benzoin oil
botanische naam Styrax tonkinensis
synoniem Oleum benzoin
farmacopoea CAS: 8024-01-0 / CAS: 8046-19-3
kleur troebel bruinrood
geur balsemiek, vanille-achtige geur
consistentie stroperig
bereiding absolue, extractie van de hars
smaak bitterzoet
noot basisnoot
element water / aarde
chakra / kleur wortel chakra / geel-bruin