📦 BINNEN NEDERLAND ➡️ STANDAARD LAGE VERZENDKOSTEN € 4,95 🚚

🏠 Home » Neroli

Neroli Recepten


Neroli etherische olie werkt goed i.c.m.: Kamille, Koriander, Geranium, Benzoë, Scharlie, Jasmijn, Lavendel, Roos, Ylang Ylang en Citroen.

 

Psychisch*: neroli etherische olie heeft een kalmerende werking op mensen die geplaagd worden door slapeloosheid, panische angsten, hysterische of depressieve buien, die in shocktoestand zijn of in een opwindende, geestelijk uitputtende periode zijn gekomen.


Spiritueel*:
neroli etherische olie wordt altijd geassocieerd met zuiverheid, waarschijnlijk door de symbolische betekenis die schuilt in de blankheid en de zuiverheid van de bloemen. Wanneer wij overspoeld worden door alledaagse beslommeringen, brengt het inademen van neroli essence ons weer in contact met ons hogere zelf. Misschien is dat de reden dat de olie zo 'n diep kalmerende en ontspannende uitwerking heeft op zowel ons fysieke lichaam als op ons denken.

 

Psychologisch*: het neroli type wantrouwt de wereld en tracht zijn problemen te ontvluchten. Hij kan zijn problemen niet eeuwig negeren en leven in een droomwereld of vage plannen. Hij moet leren met beide voeten stevig op de grond te staan en de waarheid moedig onder ogen te zien.


Hoofdpijn*:

  • meng 2 druppels sandelhout-, 2 druppels limoen-, 1 druppel neroli- en 1 druppel engelwortel etherische olie met 30 ml. zoete amandel basis olie en masseer met dit mengsel de nek en de schouders.

 

Hormonen (hormoonregulerend)*:

  • meng 3 druppels neroli-, 2 druppels roos-, 2 druppels sandelhout- en 3 druppels cypres etherische olie met 30 ml. basis olie en vraag iemand anders om met dit mengsel een algehele lichaamsmassage uit te voeren. Is dit niet mogelijk, smeer dan de schouders en de lendenen in met dit mengsel.

 

Huid (droog)*:

  • meng 1 druppel neroli-, 1 druppel lavendel- en 2 druppels sandelhout etherische olie met 4 theelepels honing. Smeer dit mengsel gelijkmatig over het gezicht. Spoel dit na 5 minuten van de huid af en breng een vochtinbrengende crème of lotion aan op het gezicht. Herhaal dit eenmaal per week voor een optimaal resultaat.

 

Huid (verzorgend)*:

  • meng 2 druppels neroli- en 7 druppels ceder etherische olie met 35 ml. macadamia basis olie en 15 ml. perzikpit basis olie en wrijf na het bad of douche het lichaam hiermee in. Bijzonder geschikt voor de mannelijke huid!

 

Nervositeit*:

  • meng 2 druppels neroli-, 3 druppels sandelhout-, 3 druppels marjolein- en 3 druppels bergamot etherische olie met een emulgator, een beetje room, melk of honing. Voeg dit mengsel toe aan een warm bad en baad hierin iedere dag 15-20 minuten.
  • meng 2 druppels neroli-, 2 druppels bergamot-, 2 druppels marjolein- en 2 druppels sandelhout etherische olie met 50 ml. soja basis olie en masseer naar behoefte.

 

Verdriet*:

  • Verstuif 5 druppels neroli-, 5 druppels roos- en 5 druppels cypres etherische olie in de diffuser.

 

Zinnenprikkelend*:

  • verstuif 2 druppels neroli-, 2 druppels ceder, 2 druppels roos- en 5 druppels sandelhout etherische olie in de diffuser.

 

Zenuwen (overspanning)*:

  • meng 2 druppels neroli-, 2 druppels bergamot-, 2 druppels marjolein- en 2 druppels sandelhout etherische olie met 50 ml. soja basis olie en masseer naar behoefte.
  • meng 2 druppels neroli-, 3 druppels sandelhout-, 3 druppels marjolein- en 3 druppels bergamot etherische olie met een emulgator, een beetje room, melk of honing. Voeg dit mengsel toe aan een warm bad en baad hierin iedere dag 15-20 minuten.

 

Neroli - 5 ml.

€ 219,95

Neroli - 5 ml.

€ 219,95

Botanische naam: Citrus aurantium var. amara

Land van herkomst: Marokko

■ hartkloppingen

■ diarree

■ littekens

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.