📦 BINNEN NEDERLAND ➡️ STANDAARD LAGE VERZENDKOSTEN € 4,95 🚚

🏠 Home » Melisse

Melisse Recepten


Melisse etherische olie werkt goed i.c.m.: Lavendel, Geranium, bloemenoliën en Citrusoliën.

 

Psychisch*: melisse etherische olie kalmeert de zenuwen en laat het leven beminnen. Melisse heeft een verzachtende, kalmerende en ontspannende werking op melancholische, depressieve, paniekerige en hysterische mensen. Melisse essence schenkt vitaliteit en maakt seksueel begeerlijk.

 

Psychologisch*: het melisse type zit een beetje met zichzelf in de knoop. Het is een olie die vooral geschikt is voor de vrouw en haar problemen. In plaats van tevreden te zijn met haar eigen vrouwelijkheid en gevoeligheid, reageert zij overgevoelig op situaties waarin logica of verstand gebruikt moeten worden. Wanneer zij tevreden leert te zijn met zichzelf en haar lichaam, kan zij heel gelukkig worden.

 

Spiritueel*: melisse etherische olie, heeft een grote waarde bij sterf- en rouwprocessen. Melisse staat van oudsher bekend om troost te kunnen geven aan mensen die een rouwproces doormaken, vooral in gevallen waarin een geliefd persoon onverwacht, bijvoorbeeld bij een ongeluk, overleden is. Melisse kan ook troost bieden aan mensen die weten dat ze stervende zijn, en aan hun vrienden en bloedverwanten.


Darmen (krampen)*:

 • meng 5 druppels marjolein etherische olie, 4 druppels anijs en 2 druppels melisse met 25 ml. basis olie en masseer de darmstreek in de richting van de klok mee.

 

Emoties (nederigheid)*:

 • verstuif 6 druppels sandelhout-, 6 druppels roos- en 3 druppels melisse etherische olie in de diffuser.

 

Huid (verouderde huid)*:

 • meng 10 druppels amyris etherische olie, 5 druppels lavendel en 5 druppels melisse met 50 ml. jojoba basis olie. Wrijf hiermee het lichaam na het baden/douchen in.

 

Maag (krampen)*:

 • meng 5 druppels marjolein etherische olie, 4 druppels anijs en 2 druppels melisse met 25 ml. basis olie en masseer de maagstreek in de richting van de klok mee.

 

Menstruatiepijn*:

 • meng 5 druppels Roomse Kamille, 5 druppels Melisse en 5 druppels Roos in 30 ml. basis olie en masseer hiermee de buik en onderrug in.

 

Migraine*:

 • meng 3 druppels marjolein etherische olie, 3 druppels lavendel, 8 druppels melisse en 8 druppels salie met 50 ml. soja basis olie en masseer hiermee de nek, het achterhoofd en de slapen. 
 • meng 2 druppels marjolein etherische olie, 2 druppels lavendel, 4 druppels melisse en 4 druppels salie in ¼ liter water (warm of koud naar keuze) en maak en kompres. Leg het kompres gedurende 20-30 minuten in de nek, achterhoofd of op de slapen.
 • meng 3 druppels marjolein etherische olie, 3 druppels lavendel, 5 druppels melisse en 5 druppels salie met een emulgator, een beetje melk, room of honing. Voeg dit toe aan een warm bad en baad dagelijks 20 minuten.

 

Reuma*:

 • meng 3 druppels marjolein etherische olie, 3 druppels lavendel, 5 druppels melisse en druppels salie met een emulgator, een beetje melk, room, theelepel honing of 50 ml. amandel basis olie en voeg dit mengsel toe aan een heet bad en baad hierin 15-20 minuten.

 

Slapeloosheid*:

 • meng 3 druppels marjolein etherische olie, 5 druppels jeneverbes, 3 druppels kamille en 5 druppels melisse met een emulgator, een beetje melk, room of theelepel honing. Voeg dit mengsel toe aan een warm bad en baad hierin 15-20 minuten.

 

Stress*:

 • meng 5 druppels marjolein etherische olie, 5 druppels jeneverbes, 3 druppels kamille en 5 druppels melisse met een emulgator, een beetje melk, room, een lepeltje honing of 50 ml. amandel basis olie. Voeg dit mengsel toe aan een warm bad en baad hierin 20 minuten.

 

Botanische naam: Melissa officinalis

Land van herkomst: Duitsland

■ allergieën

■ shock

■ vertigo

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.