📦 BINNEN NEDERLAND ➡️ STANDAARD LAGE VERZENDKOSTEN € 4,95 🚚

🏠 Home » Kaneel

Kaneel Recepten


Kaneel etherische olie werkt goed i.c.m.: Sinaasappel, Mandarijn, Cypres, Olibanum, Ylang Ylang en Benzoë.

 

Psychologisch*: het kaneel type staat, meestal vanaf zijn jeugd, onder een grote emotionele druk. Hij heeft het gevoel niet tegen het leven op te kunnen en moet leren verantwoordelijk te zijn voor zijn eigen persoonlijkheid. Dit type snakt naar vrijheid en zichzelf te kunnen zijn.

Psychisch*:
kaneel etherische olie geeft warmte en bescherming aan mensen die het innerlijk koud hebben of onder menselijke afwijzing te lijden hebben. De geur van Kaneel brengt de emoties bij ergernis en woede weer onder controle.
Kaneelolie heeft een versterkende werking op het hart en de geest. *
Vooral mensen die herstellend zijn van een zware ziekte of depressief of melancholisch zijn, kunnen Kaneelessence een tijdje gebruiken om hun leefsfeer een beetje op te vrolijken.

Spiritueel*:
het mediteren met de geur van Kaneel laat ons onze ziel ontdekken en brengt ons tot inzicht. Hij brengt ons in onze fantasieën en laat deze soms waar worden.


Blauwe plekken:

 • doe 2 druppels kaneel op een vochtig watje en dep hiermee de pijnlijke plek.

 

Hoesten:

 • voeg 1 druppel kaneel, 2 druppels lavendel , 1 druppel den, 2 druppels citroen en 3 druppels eucalyptus toe aan een schaaltje heet water en stoom 3 maal daags 5-10 minuten.

 

Insectenbeten/steken:

 • doe 2 druppels kaneel op een vochtig watje en dep hiermee de pijnlijke plek.

 

Koude (onder)benen:

 • meng 2 druppels kaneel en 2 druppels helichryse in 10 ml. basis olie. Met dit mengsel dagelijks masseren. Zorgt voor een betere doorbloeding.

 

Reuma*:

 • meng 3 druppels marjolein etherische olie, 6 druppels lavendel en 3 druppels kaneel met 25 ml. basis olie en masseer de aangedane plaatsen in.
 • meng 2 druppels marjolein etherische olie, 4 druppels lavendel en 2 druppels kaneel met een emulgator, een beetje melk of honing en voeg dit toe aan een warm bad. Baad hierin 20 minuten.

 

Slapen (in de kinderkamer):

 • 2 druppels kaneel en 5 druppels mandarijn in de diffuser verdampen.

 

Spierpijn*:

 • meng 6 druppels marjolein etherische olie, 4 druppels gember en 3 druppels kaneel met 25 ml. basis olie en masseer de aangedane plaatsen in.
 • meng 3 druppels marjolein etherische olie, 2 druppels gember en 2 druppels kaneel met een emulgator, een beetje melk of honing en voeg dit toe aan een warm bad. Baad hierin 20 minuten.

 

Spierverhardingen:

 • 5 druppels kaneel in een eetlepel basis olie mengen en hiermee de pijnlijke plaatsen inwrijven.

 

Vermoeidheid:

 • sprenkel 2 druppels ci-troen, 2 druppels rozemarijn en 2 drup-pels zwarte peper in een vol bad en baad hier 20 minuten in. Of sprenkel 2 druppels ci-troen, 2 druppels rozema-rijn en 1 druppel zwarte peper op een tissue en inhaleer naar behoefte.

 

Gewichtsvermindering en buikvet verbranding: bij elke maaltijd twee druppels kaneel etherische olie innemen. Deze kleine hoeveelheid is al voldoende om gewichtsverlies te bevorderen. Het is belangrijk om te melden dat je deze dagelijkse hoeveelheid nooit moet overschrijden. Dit kan namelijk negatieve bijwerkingen veroorzaken.

En voordat je begint met het innemen van kaneelolie is het belangrijk dat je de onderstaande contra-indicaties goed doorleest.

 1. Mensen die last hebben van colitis of gastritis zouden deze olie met mate moeten consumeren. Een behandeling met kaneelolie kan erg nuttig zijn. Maar tegelijkertijd kan het ook het spijsverteringssysteem irriteren.
 2. Als je last hebt van maagzweren, vermijd dan consumptie van alcoholische dranken i.c.m. kaneel olie, om (verdere) irritatie van maag en darmen te voorkomen.
 3. Mensen die last hebben van een vorm van hartziekte zouden deze olie alleen moeten innemen onder toezicht van hun dokter. Kaneel kan de hartslag namelijk enigszins versnellen.
 4. Langdurig gebruik van kaneelolie en kaneel in het algemeen kan erg schadelijk zijn voor je gezondheid. Wanneer je het punt bereikt waarop de hoeveelheid kaneel in je systeem giftig wordt, dan kan dit braken als gevolg hebben en de nieren irriteren.

Botanische naam: Cinnamomum zeylanicum

Land van herkomst: Sri Lanka

■ griep & koorts

■ koude rillingen

■ eetlustremmer

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.