📦 BINNEN NEDERLAND ➡️ STANDAARD LAGE VERZENDKOSTEN € 4,95 🚚

🏠 Home » Groene Mandarijn

Groene Mandarijn Recepten


Groene Mandarijn etherische olie werkt goed i.c.m.: Nootmuskaat, Kruidnagel, Kaneel en andere Citrus oliën.

 

Psychisch*: mandarijn etherische olie is een zonnige, vrolijke en warme olie die het kind in de volwassen mens voedt. Het is een onschuldige, kinderlijk naïeve olie. Zij verfrist, laat angsten, treurigheid en spanningen in een mum van tijd verdwijnen.

 

Spiritueel*: mandarijn etherische olie bezit veel eigenschappen die we ook bij de andere citrus oliën zien, zowel op het fysieke als het subtiele niveau, maar dan in een meer verfijnde en bescheiden vorm. De delicate geur geeft een geluksgevoel vooral aan kinderen en aan het kind dat in elk van ons huist. De olie helpt ons met dat innerlijk kind in contact te komen.


Angsten*:

  • meng 15 druppels mandarijn- en 3 druppels vetiver etherische olie met 50 ml. basis olie. Smeer hiermee `s morgens en `s avonds de buik en voetzolen in.

 

Bedplassen*:

  • meng 15 druppels manda-rijn- en 15 druppels cypres etherische olie met 80 ml. druivenpit- en 20 ml. jojoba basis olie. Smeer hiermee `s morgens en `s avonds de buik, kuiltjes aan de zijkanten van de enkels en de voetzolen in.

 

Cellulitis*:

voor een goed resultaat moet minstens 6 maanden lang, 2 maal per week een bad en dagelijks huidolie genomen worden.

  • BAD  meng 4 druppels mandarijn-, 3 druppels cypres-, 5 druppels jenever-bes- en 3 druppels citroen etherische olie met een hydrofiele (bad)olie of natuurlijke emulgator.  Voeg dit meng-sel toe aan een warm bad en baad 20 minuten 2 maal per week.
  • HUIDOLIE  meng 10 druppels manda-rijn-, 15 druppels sinaasappel- en 5 druppels cypres etherische olie met 50 ml. jojoba basis olie en 50 ml. tarwekiem basis olie. Masseer de huid met dit mengsel dagelijks en/of na ieder bad in.

 

Hoesten (bij kinderen)*:

  • meng 5 drup-pels mandarijn- en 5 druppels benzoë etherische olie met 50 ml. abrikozenpit olie en wrijf hiermee borst en rug meerdere malen per dag in.

 

Nervositeit*:

  • meng 3 druppels mandarijn-, 6 druppels benzoë- en 2 druppels lavendel etherische olie met 50 ml. jojoba- of amandel basis olie en masseer hiermee het lichaam licht in.

 

Rimpels*:

  • meng 4 druppels mandarijn etherische olie met een eetlepel amandel- of tarwekiem basis olie en breng dit `s avonds voor het naar bed gaan op het gezicht aan.

 

Slapeloosheid (baby’s)*: 

  • sprenkel 1-2 druppels mandarijn etherische olie op het hoofdkussen of verstuif 6 druppels via een diffuser in de babykamer.

 

Slapeloosheid (kinderen)*:

  • sprenkel 1-2 druppels mandarijn- en 5-6 druppels lavendel etherische olie op het hoofd-kussen of verstuif 1 druppel mandarijn- en 5 druppels lavendel etherische olie via een diffuser in de kinderkamer.

 

Slapeloosheid*: 

  • meng 5 ml. mandarijn- met 5 druppels roos etherische olie.  Sprenkel een paar druppels voor het slapen gaan op het hoofdkussen en je slaapt als een roos.

Inwendig gebruik*: De meeste etherische oliën kunnen niet zonder risico ingenomen worden. Raadpleeg daarom bij inwendig gebruik eerst een gediplomeerde aromatherapeut of (homeopatische) arts. Houd etherische oliën altijd buiten het bereik van kinderen!


Dosering: 3 maal daags 1 tot 3 druppels met een theelepel honing mengen. Dit mengsel oplossen in een glas warme melk, kruidenthee (1½-2 dl) of Sojamelk (NOOIT met water innemen) bij nerveuze hoest, maagpijn, oprispingen, slecht en onrustig slapen, aerofagie, epileptische aanvallen, spijsverteringsproblemen, uitputting, nervositeit en spanningen.

Botanische naam: citrus reticulata var mandarina

Land van herkomst: Italië

■ hyperactiviteit

■ geheugen

■ oude trauma's

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.