Home » Hennepzaad Olie

Hennepzaad Olie

€ 4,95

Hennepzaad Olie

€ 4,95

30 ml.

INCI

Cannabis sativa oil

 

Land van herkomst

USA

 

Omschrijving

Hennepzaad olie in zijn puurste vorm! (niet te verwarren met geraffineerde en veel goedkopere hennepzaad olie) Onze hennepzaad olie wordt koud geperst uit de zaden van de hennepplant, Cannabis sativa. Ongeraffineerde hennepzaad olie wordt beschouwd als de olie met de beste voedingswaarde van alle oliën beschikbaar en wordt zowel medicinaal als cosmetisch gebruikt.

Hennepzaad olie een zeer voedzaam en bevat antioxidanten, eiwitten, caroteen, fytosterol, fosfolipiden, evenals een aantal mineralen zoals calcium, magnesium, zwavel, kalium, ijzer, zink en fosfor. Het is een bron van complete eiwitten en bevat alle twintig bekende aminozuren, waaronder de negen essentiële aminozuren. Het bevat ook vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, D en E. De groene kleur in Hennepzaad olie is een gevolg van het hoge niveau van Chlorofyl* dat van nature aanwezig is in de zaden.
Misschien wel de meest gewaardeerde eigenschap van Hennepzaad olie is het percentage van essentiële vetzuren, wat hoger is dan welke andere plant in de wereld. Het bevat zowel omega-6 en omega-3 essentiële vetzuren in een verhouding van 3:1.

*Eigenschappen van Chlorofyl: Reinigt de darmen en de lever, maakt het bloed basisch (ontzurende werking), werkt pijn verlichtend voor mensen met chronische alvleesklierontsteking, stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen en helpt bloedarmoede voorkomen, geeft energie, stimuleert het immuunsysteem, helpt ter behandeling van koortslip en gordelroos, voorkomt bepaalde vormen van kanker.

 

Toepassing*

Het unieke kwartet aan onverzadigde vetzuren zorgt voor vele positieve werkingen van hennepzaad olie. De vetzuren in hennep voeden de huid en zorgen dat het vocht in de huid blijft; dus een goede olie bij droogheid. Hennep kan puur als huid olie worden ingezet, maar voor de geur is het aan te raden de olie te mengen met andere vette planten oliën. Bij regelmatig gebruik kan hennepzaad olie als anti-aging olie dienen. De olie heeft een duidelijk pijn verminderende werking bij huid ontstekingen. Mede door het gehalte aan gamma-linoleenzuur worden huidaandoeningen verbeterd. Zo wordt de opbouw van nieuwe cellen gestimuleerd, is de olie ideaal voor de productie van regulerende hormonen, voor behoud van een goed functionerend immuunsysteem en de beheersing van een gezonde bloeddruk. Hennep is dus ideaal als preventie olie.

Gemengd met jojoba basis olie of andere oliën, heeft hennepzaad olie bij atopisch eczeem, maar ook andere huidaandoeningen, goede resultaten gegeven. Uitwendig stimuleert het nieuwe cellen en versterkt het de hoornhuidlagen.

 

Verschillende soorten hennepzaad olie worden therapeutisch ingezet. Er zijn goede resultaten geboekt bij pijnbestrijding en epilepsie. Als men een olie zoekt die het slechte cholesterol (LDL) gehalte kan verlagen, is hennepzaad olie een goede olie. Door het hoge gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren is het een welkome toevoeging aan voeding. Vooral bij onrustige, ongeconcentreerde kinderen zijn er positieve ervaringen met deze olie.

 

Waarschuwingen

Koel en goed gesloten bewaren.

 

Contra-indicatie

Niet lang houdbaar, daarom niet in mengsels toepassen die lang bewaard moeten worden.

 

Veiligheid

TSE / BSE-risico: de grondstof is van pure plantaardige oorsprong en komt tijdens de productie, opslag en transport niet in contact met enig dierlijk materiaal of is uitgesloten van besmetting. Naleving van de bepalingen van Verordening (EG) nr. 466/2001 tot vaststelling van de maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen die polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) en dioxine bevatten, wordt gewaarborgd door passende monitoringonderzoeken. Het product heeft geen last van het GGO-probleem. Tegen deze achtergrond, volgens de nieuwe GMO-voorschriften 1829/2003 en 1830/2003, vereist dit product geen etikettering met betrekking tot genetische veranderingen.    In de EU is de teelt van henneprassen waarvan het gehalte aan tetrahydrocannabiol (THC) niet hoger is dan 0,3% niet hoger dan 0,3%

 

Typische vetzuurprofiel (per 100 ml)

Myristinezuur: 0,11 - 0,12%
Palmitinezuur: 5,65 - 6,15%
Sterische Acid: 1,96 - 2,14%
Oliezuur (Omega 9): 9,85 - 10,71%
Linolzuur (omega 6): 51,96 - 56,48%
CLA: 0,76 - 0,83%
Arachidinezuur: 0,66 - 0,72%
Gamma-linoleenzuur: 3,60 - 3,92%
Linoleenzuur (Omega 3): 16,07 - 17,47%
Stearidonzuur: 0,76 - 0,83%
Beheenzuur: 0,22 - 0,24%

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.