Home » Babassunoot Boter

Babassunoot Boter

€ 14,95

Babassunoot Boter

€ 14,95

100 ml.

INCI

Orbignya oleifera seed oil

 

Land van herkomst

Brazillië

 

Omschrijving

Babassunoot boter behoort tot de drogende oliën en wordt in de aromatherapie puur of in mengsels o.a. gebruikt bij; gevoelige en droge huid, beschadigde huid, eczeem, snel geïrriteerde huid, gespleten en droog haar. Babassunoot boter laat zich goed mengen met etherische oliën en andere basis oliën.

 

Babassunoot boter is een heldere tot helder gele vaste boter welke smelt bij +/- 26 graden Celcius. Vanwege de lage smelttemperatuur wordt dit product in flessen geleverd om lekken te voorkomen. 

 

Als het product achteraf gaat stollen (afbeelding 1) is dit zeer eenvoudig weer te smelten in een pan met water op een zeer lage warmte stand (afbeelding 2). De water temperatuur moet dan rond de 40 graden zijn.

 

SDS TDS SPEC