Home » Rozenhout - 10 ml.

Rozenhout - 10 ml.

€ 16,95

Rozenhout - 10 ml.

€ 16,95

Botanische naam: Aniba rosaeodora

Land van herkomst: Noord India

■ immuunsysteem

■ rimpels

■ kloven

Omdat Aniba rosaeodora tot de bedreigde houtsoorten behoort, kan Rozenhout etherische olie uitstekend vervangen worden door Ho-Blad etherische olie met gelijkwaardige eigenschappen.

In de aromatherapie wordt rozenhout etherische olie o.a. ingezet bij*:

  • depressiviteit
  • angst
  • stress
  • vermoeidheid
  • jetlag
  • stijve spieren
  • huid irritaties
  • huidaandoeningen
  • littekens
  • rimpels
  • kloven
  • verkoudheid
  • infecties
  • koorts
  • hoesten
  • zwangerschapstriemen (striae)
  • ruwe droge handen en voeten

Een paar druppels toegevoegd aan bijv. Amandelolie geeft een heerlijke huidolie voor de verzorging van een droge, gevoelige huid.

 

Contra-indicaties:

  • kan bij gevoelige personen, bij puur gebruik op de huid, irritaties veroorzaken
  • overdosering bij verdampen kan duizeligheid en misselijkheid veroorzaken

 

Veiligheid:
bij verbranding giftige rook en carbon monoxide.
Xn-N:
irritant voor ogen en huid; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond. Buiten bereik van kinderen bewaren.
Oogcontact:
15 minuten spoelen met overvloedig water, evenals de huid. Bij ingestie mond spoelen en een arts waarschuwen.

allergenen: benzyl benzoate - citronellol - geraniol - linalol - nerol

Grenswaarde 10 ppm: 'leave-on' producten - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 0,001%

Grenswaarde 100 ppm: producten 'afspoelen' - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 0,011%

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1775 / 201711 / Aro
productnaam Rozenhout olie
land van herkomst Noord-India
INCI naam Dalbergia sissoo
botanische naam Dalbergia sissoo
synoniem Oleum anibae rosaeodorae - Pau rosa
farmacopoea CAS: 482-83-7 / Einecs: 281-093-7
kleur helder bleekgeel
geur roosachtig, houtig
smaak bloemig, houtig
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie uit houtsnippers en twijgen
noot basis noot
element aarde / water
ORAC* waarde 113200 µTE/100g
chakra / kleur hart chakra / groen

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700