Home » Karwij - 10 ml.

Karwij - 10 ml.

€ 7,95

Karwij - 10 ml.

€ 7,95

Botanische naam: Carum carvi

Land van herkomst: Spanje

■ baarmoederkrampen

■ eetlustgebrek

■ verstopping

Karwij etherische olie bevordert de melkafscheiding bij borstvoeding en stimuleert de spijsvertering en wordt in de aromatherapie o.a. ter ondersteuning ingezet bij*:

  • bronchitis
  • laryngitis
  • hoesten
  • verkoudheid
  • baarmoederkrampen
  • maag- en darmkrampen
  • gebrek aan eetlust
  • hik
  • oprispingen
  • spijsverteringsstoornissen
  • verstopping
  • winderigheid
  • stijve spieren

 

Contra-indicatie:

  • kan in hogere concentraties huidirritaties veroorzaken

 

Veiligheid:

Ontvlambaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. niet giftig bij inhaleren
Xn-N: irritant voor ogen en huid; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid spoelen met water en wassen met neutrale zeep. Bij ingestie mond spoelen met overvloedig water en een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen. Buiten het bereik van kinderen houden.

allergenen: limonen

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1501 / 201710 / Shiv / Bac / Aro
productnaam Karwij olie
land van herkomst Spanje
INCI naam Carum carvi seed oil - Caraway oil
botanische naam Carum carvi
synoniem Carvi aetheroleum
Oleum carvi - Wilde Komijn Oleum carvi - Wilde Komijn
farmacopoea CAS: 8000-42-8 / 85940-31-4 / Einecs: 288-921-6
kleur helder lichtgeel
geur kruidig licht Anijsachtig
smaak intensief kruidig
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie gedroogd, gekneusd zaad
noot hoofd- hartnoot
element aarde-vuur