Home » Teunisbloem Olie - 100 ml.

Teunisbloem Olie - 100 ml.

€ 29,95

Teunisbloem Olie - 100 ml.

€ 29,95

Botanische naam: Oenothera biennis

Land van herkomst: Duitsland

Teunisbloem olie is een zeer belangrijke bron van het gammalinoleenzuur (GLA) en daardoor is het ook een uitstekende huidolie, vooral voor de verzorging van een rijpere en/of droge huid en is eveneens geschikt voor de verzorging van de gevoelige huid rond de ogen. Het is een natuurlijke, biologische bron van essentiële vetzuren waarvan cis-gammalinoleenzuur met een aandeel van ongeveer 10% de belangrijkste is. Dit vetzuur is actief door de bijzondere trigliceryde struktuur die zo karakteristiek is voor teunisbloem olie.

De olie is ook voor de kosmetische industrie van belang omdat deze helpt bij een droge en gevoelige huid en wordt dan ook in crèmes, huid oliën en lotions toegepast. In de huidverzorging is teunisbloem olie een waardevolle olie die goed te gebruiken is bij brekende nagels, haaruitval, eczeem en acné. Het gammalinoleenzuur geeft de olie een sterke regenererende en vitaliserende werking waardoor hij de huid een jong en strak aanzien geeft. De olie behoort tot de drogende oliën en kan goed gemengd worden met zonnebloem olie. Hoewel het een drogende olie is leent de olie zich door het hoge vetgehalte desondanks voor het verzorgen van neurodermatitis en een (zeer) droge huid.

In de aromatherapie wordt teunisbloem olie o.a. ingezet bij* :

  • eczeem
  • psoriasis
  • rimpels
  • droge huidplekken
  • haarolie

 

Contra-indicatie:

  • niet bekend

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


TSE / BSE-risico: De grondstof is van pure plantaardige oorsprong en komt tijdens de productie, opslag en transport niet in contact met dierlijke materialen of is uitgesloten van contaminatie. Aan de levensmiddelenwetgeving is voldaan ph.EUR.NT2000 5.4. Naleving van de bepalingen van Verordening (EG) nr. 466/2001 tot vaststelling van de maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen die polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) en dioxine bevatten, wordt gewaarborgd door middel van passende monitoringonderzoeken. Het product wordt niet beïnvloed door het GMO-probleem. Tegen deze achtergrond vereist dit product volgens de nieuwe GMO-voorschriften 1829/2003 en 1830/2003 geen etikettering met betrekking tot genetische veranderingen.


chargenr. E6570 / 18-0710 / Tho / Aro
productnaam Teunisbloemolie - Evening Primrose Oil
land van herkomst Duitsland
INCI naam Oenothera biennis - ascorbyl palmitate - tocopherol
botanische naam Oenothera biennis
synoniem oleum oenotherae
farmacopoea CAS: 65546-85-2 / Einecs: 289-859-2 / Ph. EUR 5,5
kleur helder geel
geur zwak
smaak mild
consistentie vloeibaar olie-achtig
eingesetzte Droge Semen oenotherae
bereiding geperst uit zaad aansluitend gereinigd