Home » Tarwekiem Olie - 100 ml.

Tarwekiem Olie - 100 ml.

€ 9,95

Tarwekiem Olie - 100 ml.

€ 9,95

Botanische naam: Triticum vulgare

Land van herkomst: Noord-Amerika

Tarwekiem olie is rijk aan vitamine E (alpha en betha tocoferol). Daarnaast bevat de olie ook caroteen, lecithine, sporenelementen en een hoog percentage meervoudig onverzadigde vetzuren (80%), het grootste deel hiervan is linolzuur.
Het is een verzachtende en voedende olie die met succes toegepast wordt in verzorgingsproducten voor een droge huid.
Tarwekiemolie bevordert de doorbloeding, is vitaliserend en gaat verhardingen tegen en is daarom zeer geschikt voor het verzorgen van littekens; bij regelmatige lichte massage zullen deze soepeler en daardoor minder zichtbaar worden. Dankzij het hoge gehalte aan vitamine E (2-3 gram per 1000 gram), is de olie een goede anti-oxidant. Daarom is het aan te raden 5-10% Tarwekiem olie toe te voegen aan mengsels met minder lang houdbare vette oliën. De specifieke en intensieve geur kan in huidverzorgende mengsels soms slecht verdoezeld worden.

Tarwekiemolie een drogende olie, is vooral geschikt voor de droge en rijpere huid. Hoewel het een drogende olie is is hij wegens zijn zwaarte niet geschikt voor de vette huid. In de aromatherapie wordt tarwekiem olie (uitsluitend in mengels) o.a. ingezet bij* :

  • eczeem
  • droge huid
  • geïrriteerde huid
  • rijpere huid met rimpels
  • droog haar
  • mat haar
  • littekens (een paar druppels puur aanbrengen)

 

Contra-indicatie:

  • kan bij puur gebruik de huid verkleuren en vlekken in kleding veroorzaken
  • vanwege de intensieve geur mengen in een verhouding van 1:9

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


TSE / BSE-risico: De grondstof is van pure plantaardige oorsprong en komt tijdens de productie, opslag en transport niet in contact met dierlijke materialen of is uitgesloten van contaminatie. Aan de levensmiddelenwetgeving is voldaan ph.EUR.NT2000 5.4.


chargenr. E6595 / 18-0115 / Tho / Aro
productnaam Tarwekiemolie
land van herkomst Noord-Amerika
INCI naam Triticum vulgare germ oil
botanische naam Triticum sativum
synoniem oleum tritici
farmacopoea CAS: 84012-44-2 / Einecs: 281-689-7
kleur goudgeel
helderheid 0,25 NTU
geur typisch
smaak typische Tarwesmaak
consistentie vloeibaar olie-achtig
bereiding koud Noord geperst met aansluitende reiniging