Home » St. Janskruid Olie - 100 ml.

St. Janskruid Olie - 100 ml.

€ 9,95

St. Janskruid Olie - 100 ml.

€ 9,95

Botanische naam: Hypericum perforatum

Land van herkomst: Zuid-Europa

St. Janskruid olie heeft naast een positieve werking op het zenuwstelsel ook een stimulerende werking op het hormonale stelsel en de circulatie. Inwendig kan het kruid als kalmeringsmiddel gebruikt worden bijv. bij maagproblemen, het werkt langzaam maar het geeft een duurzaam resultaat. St. Janskruid olie is een uitstekende steun bij de genezing van wonden en ook aan te bevelen bij een onrustige, onzuivere huid. De olie is een ideale basis voor een massage olie bij o.a. jicht, spierproblemen en artritis; voeg 25 ml. St. Janskruid olie aan 50 ml. zonnebloem olie en enkele druppels lavendel voor een massage olie.

In de aromatherapie wordt St. Janskruid olie o.a. ingezet bij* :

  • droge huid
  • ruwe huid
  • schrale huid
  • spierpijn
  • rugpijn
  • spit
  • artritis
  • jicht
  • zonnebrand

 

Contra-indicatie:

  • het in de olie aanwezige hypericin verhoogt de lichtgevoeligheid van de huid; daarom na het gebruik van de olie niet in de zon en ook niet op de zonnebank

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


TSE / BSE-risico: De grondstof is van pure plantaardige oorsprong en komt tijdens de productie, opslag en transport niet in contact met dierlijke materialen of is uitgesloten van contaminatie. Naleving van de bepalingen van Verordening (EG) nr. 1881/2006 tot vaststelling van maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen met betrekking tot polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) en dioxine wordt gewaarborgd door middel van passend toezichtonderzoek. Aan de levensmiddelenwetgeving is voldaan ph.EUR.NT2000 5.4.


chargenr. E6590 / 18-0325 / Aro
productnaam Sint Janskruid maceraat / Rose of Sharon Oil
land van herkomst Zuid-Europa
INCI naam Hypericum perforatum
botanische naam Hypericum perforatum
synoniem oleum hyperici - St.-John's-wort oil
farmacopoea CAS: 8001-25-0 / Einecs: 232-296-4
kleur roodbruin
geur typisch zurig
smaak typisch, zwak
consistentie licht olie-achtig
bereiding extract in Soja olie 1:10