Home » Rozenbottel Olie (BIO) - 100 ml.

Rozenbottel Olie (BIO) - 100 ml.

€ 29,95

Rozenbottel Olie (BIO) - 100 ml.

€ 29,95

Botanische naam: Rosa rubiginosa

Land van herkomst: Chili

Rozenbottel olie is een vette en bijzondere olie; zij bestaat uit ongeveer 44% linolzuur en 35% alpha-linolzuur, twee vetzuren die een belangrijke rol spelen bij de opbouw van prostaglandine in het menselijk lichaam. Bovendien ligt het gehalte aan kalium ver boven het gemiddelde. Sporen van transretinolzuur, een zeer actieve vorm van vitamine A dragen bij aan een ongewoon goede genezing van bijvoorbeeld ernstige huidproblemen.

Rozenbottel olie behoort tot de drogende oliën, laat zich goed verdelen en wordt snel door de huid opgenomen. Er wordt aangenomen dat het een weldaad is voor het haar en bijna ieder huidtype. Bij een vroegtijdig verouderde huid, bijvoorbeeld door inwerking van de zon, kon vastgesteld worden dat rimpelvorming verminderde en dat zelfs ondiepe rimpels gladder werden. Pigmentvlekken werden lichter en de huid werkte in het geheel frisser.

De positieve werking op het regeneratieproces in de huid is wetenschappelijk onderzocht. Hierin wordt aangetoond dat zelfs oude, vervormde en donkere littekens door de rozenbottel olie positief beïnvloed kunnen worden; de huidskleur van het litteken werd natuurlijker en de huid duidelijk gladder en elastischer. 

Bij mensen met couperose, acné en psoriasis werden significante verbeteringen vastgesteld door het gebruik van rozenbottel olie; zelfs verbrandingen genazen sneller dan normaal. Deze uitstekende resultaten worden verklaard door een verbeterde collageensynthese en een sterkere doorbloeding van de haarvaatjes in de huid.

Rozenbottel olie laat zich goed mengen met etherische oliën en andere basis oliën.

Schoonheidsspecialistes en aromatherapeuten zetten rozenbottel olie o.a. in bij* :

  • droge huid
  • schilferige huid
  • matte huid
  • couperose
  • littekens
  • pigmentvlekken
  • vette huid met acné
  • beschadigde huid
  • puur voor de verzorging van een oudere huid

 

Contra-indicaties:

  • negatieve huidreacties zijn niet bekend
  • helaas kan de olie niet lang bewaard worden en ontstaat bij veroudering een tranige geur

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E6730 / 18-0715 / Aro / Tho
productnaam Rozenbottelzaadolie, Rosehip oil
Wilde Rozenolie, Haw Seed Oil
land van herkomst Chili
INCI benamingen Rosa canina - tocopherol - Aceita Rosa mosqueta
botanische naam Rosa rubiginosa
synoniemen Rose Hip Seed Oil - Rosa mosqueta - Moschusrose
farmacopoea CAS: 84603-93-0 / Einecs: 290-260-3
kleur geeloranje
geur zwak nootachtige linolen geur
smaak mild licht nootachtig
consistentie olie-achtig vloeibaar
bereiding geperst uit zaden van conventioneel gekweekte Rozenbottels
stamplant Rosa aff. rubiginosa L.