Home » Perzikpit Olie - 100 ml.

Perzikpit Olie - 100 ml.

€ 9,95

Perzikpit Olie - 100 ml.

€ 9,95

Botanische naam: Prunus persica rosaceae

Land van herkomst: Europa

Perzikpit olie behoort tot de nietdrogende oliën, het is een milde, niet vettende olie die heel geschikt is voor de verzorging van ieder huidtype, maar vooral voor de gevoelige huid. De olie verstevigt naar de mening van specialisten het bindweefsel en wordt snel door de huid opgenomen. Het is een zacht makende basis olie en een weldaad voor een schrale, dunne en droge huid. Ook als baby-olie is Perzikolie heel geschikt. De olie is een goede massage-olie en laat zich goed mengen met etherische oliën en andere basisoliën en kan probleemloos rond de ogen gebruikt worden. In de aromatherapie wordt perzikpit olie puur of in mengsels o.a. ingezet bij* :

  • droge of geïrriteerde huid
  • dermatose
  • jeuk
  • schilferende huid
  • babyverzorging

 

Contra-indicatie:

  • negatieve werking op de huid niet bekend

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


TSE / BSE-risico: De grondstof is van pure plantaardige oorsprong en komt tijdens de productie, opslag en transport niet in contact met dierlijke materialen of is uitgesloten van contaminatie. Aan de levensmiddelenwetgeving is voldaan ph.EUR.NT2000 5.4

Grenswaarde 10 ppm: 'leave-on' producten - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 100%

Grenswaarde 100 ppm: producten 'afspoelen' - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 100%


chargenr. E6670 / 18-0725 / Aro
productnaam Perzikpitolie, Peach Kernel Oil
land van herkomst Europa
INCI naam Prunus persica kernel oil
botanische naam Prunus persica
synoniemen Oleum persicarum, Amygdalus persicus, Persica vulgaris
farmacopoea CAS: 68650-44-2 / Einecs: 272-046-1
kleur bleekgeel tot kleurloos
geur zeer zwak
smaak mild, zwak nootachtig
consistentie licht olie-achtig
bereiding geperst uit rijpe pitten, met aansluitende reiniging