Home » Macadamia Olie - 100 ml.

Macadamia Olie - 100 ml.

€ 14,95

Macadamia Olie - 100 ml.

€ 14,95

Botanische naam: Macadamia ternifolia

Land van herkomst: Australië

Macadamia olie staat bekend om de eigenschap essentiële oliën snel door de huid op te laten nemen. Als olie is zij uniek door haar samenstelling die het natuurlijke huidsebum zeer dicht benadert. Door het hoge aandeel ontstekingsremmende werkstoffen is de olie heilzaam voor een geïrriteerde en ontstoken huid. Omdat deze olie zeer zacht, hydraterend en niet vettend is, vormt zij een ideale bescherming en verzorging voor de droge en ruwe huid. Macadamia olie behoort tot de nietdrogende oliën en laat zich goed mengen met andere oliën en etherische oliën. Therapeuten menen dat macadamia olie beschermend en celregenererend is en bovendien een zonbeschermingsfactor van 3-4 heeft, wordt daarom veel in zonnebrandproducten gebruikt. * In de aromatherapie wordt macadamia olie o.a. ingezet bij* :

  • eelt
  • rimpels
  • droge huid
  • huidirritaties
  • gespleten punten
  • totale gezichts- en lichaamverzorging

 

Contra-indicatie:

  • huidirritaties of andere reacties zijn niet bekend

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


TSE / BSE-risico: De grondstof is van pure plantaardige oorsprong en komt tijdens de productie, opslag en transport niet in contact met dierlijke materialen of is uitgesloten van contaminatie. Aan de levensmiddelenwetgeving is voldaan ph.EUR.NT2000 5.4 Naleving van de bepalingen van Verordening (EG) nr. 466/2001 tot vaststelling van de maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen die polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) en dioxine bevatten, wordt gewaarborgd door middel van passende monitoringonderzoeken. Het product wordt niet beïnvloed door het GMO-probleem. Tegen deze achtergrond vereist dit product volgens de nieuwe GMO-voorschriften 1829/2003 en 1830/2003 geen etikettering met betrekking tot genetische veranderingen.


chargenr. E6655 / 18-0715 / Th / Aro
productnaam Macadamia olie
land van herkomst Australië
INCI naam Macadamia ternifolia
botanische naam Macadamia ternifolia
synoniemen Oleum Macadamiae
Queenslandnoot Queenslandnoot
Baphalnoot Baphalnoot
farmacopoea CAS: 44-414 / DAC86
kleur helder middelgeel
geur zwak nootachtig
smaak neutraal
consistentie licht olie-achtig
bereiding geperst, gereinigd, 1e persing