Home » Kokos Olie - 100 ml.

Kokos Olie - 100 ml.

€ 19,95

Kokos Olie - 100 ml.

€ 19,95

Botanische naam: Cocos nucifera

Land van herkomst: USA

Kokos olie heeft op de huid een verzachtende en beschermende werking en is daarom een goede basis voor zepen en andere huidverzorgende producten en is een uitstekende basis voor etherische oliën, laat zich ook goed mengen met andere basisoliën. In (sub)tropische landen wordt het pure vet in het haar gewreven als bescherming tegen de uitdrogende werking van de zon. * Kokos olie behoort tot de nietdrogende oliën, trekt heel langzaam in de huid en kan daardoor uitstekend tegen uitdroging beschermen; een nadeel is dat de huid lang vet blijft. In de aromatherapie wordt kokos olie puur of in mengsels ingezet bij o.a.* :

  • droge huid
  • ruwe huid
  • droog haar
  • eelt
  • kloven

 

De olie wordt alleen bij hogere temperaturen (boven 30°C) vloeibaar.

 

Contra-indicatie:

  • door het hoge gehalte aan verzadigde vetzuren kan puur gebruik bij weinige mensen een lichte huidirritatie veroorzaken

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


TSE / BSE-risico: De grondstof is van pure plantaardige oorsprong en komt tijdens de productie, opslag en transport niet in contact met dierlijke materialen of is uitgesloten van contaminatie. Aan de levensmiddelenwetgeving is voldaan ph.EUR.NT2000 5.4 Naleving van de bepalingen van Verordening (EG) nr. 466/2001 tot vaststelling van de maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen die polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) en dioxine bevatten, wordt gewaarborgd door middel van passende monitoringonderzoeken. Het product wordt niet beïnvloed door het GMO-probleem. Tegen deze achtergrond vereist dit product volgens de nieuwe GMO-voorschriften 1829/2003 en 1830/2003 geen etikettering met betrekking tot genetische veranderingen.

Voor de typische kokoslucht zijn d-lactonen van alifatische hydroxycarbonzuren met ketenlengtes tussen 8 en 14 verantwoordelijk; de belangrijkste enkelvoudige verbinding is het 5-decanolide (5-pentyloxan-2-on). Bovendien bevat synthetische kokossmaak vaak 4-nonanolide (5-pentyloxolan-2-on), een a-lacton.


chargenr. E6538 / 18-0601 / Tho / Aro
productnaam Cocosolie, Cocosvet
land van herkomst USA
INCI naam Cocos nucifera oil
botanische naam Cocos nucifera
synoniem Oleum cocos
farmacopoea CAS: 8001-31-8 / Einecs: 232-282-8
kleur witcreme / in vloeibare toestand geelwit
geur neutraal
smaak neutraal, gedesodoriseerd
consistentie vaste substantie, vloeibaar boven 30°C
bereiding raffiniert Ph. Eur. 8.0