Home » Argan Olie (BIO) - 100 ml.

Argan Olie (BIO) - 100 ml.

€ 19,95

Argan Olie (BIO) - 100 ml.

€ 19,95

Botanische naam: Argania spinosa

Land van herkomst: Marokko

Argan olie, het Marokkaanse goud, bestaat uit 80% onverzadigde vetzuren, waarvan ± 35 % linolzuur en heeft een hoog gehalte natuurlijke vitamine E (alpha-tocopherol 620mg/kg. ) Dit hoge aandeel natuurlijke anti-oxidanten beschermt tegen vrije radicalen. Argan olie behoort tot de drogende oliën en verhindert naar de mening van specialisten het uitdrogen van de huid en rimpelvorming, reduceert littekens en werkt kalmerend bij huidaandoeningen. Naar zeggen is hij bijzonder werkzaam bij huidproblemen; door het regelmatig gebruik wordt jeuk bij dermatitis e.d. duidelijk minder. * Arganolie is volgens therapeuten een beduidend anti-aging produkt zonder schadelijke bijwerkingen. Argan olie van geroosterde pitten is naar de mening van voedseldeskundigen cholesterolverlagend en een waardevolle vitamine E bron, het is een smakelijke spijsolie voor o.a. salades en grillgerechten. De olie laat zich goed mengen met etherische oliën en andere basisoliën, toevoeging van minimaal 5% verhoogt de houdbaarheid van mengsels. Schoonheidsspecialisten gebruiken de olie als: *

  • gezichtsverzorging bij droge- en veeleisende huid, bij onreine huid. vertraagt de veroudering van de huid
  • gezichtsmasker, mengen met een lepel Rassoul, dun aanbrengen en tot 15 minuten laten inwerken
  • after-sun en verzorging bij zonnebrand
  • huidolie, hydraterende verzorging voor de droge huid. stimuleert celverjonging, anti-aging
  • massage olie, helpt bij cellulites en zwangerschapstriemen
  • haarverzorging, bij droog en dun haar; olie in het gewassen en nog vochtige haar masseren. 30 minuten laten inwerken en dan uitspoelen
  • werkt ontstekingsremmend en wondhelend
  • ondersteuning bij de behandeling van huidproblemen als acne, eczeem, psoriasis en neurodermitis; gedurende 3-5 maanden dagelijks betroffen huidplekken spaarzaam insmeren

 

In de aromatherapie wordt argan olie o.a. ingezet bij* :

  • huidbeschadigingen
  • droge en rijpere huid
  • zonnebrand
  • allergische huid
  • geïrriteerde huid
  • dermatosen
  • jeuk
  • schilferende huid
  • psoriasis
  • acné
  • waterpokken
  • haaruitval
  • anti-oxidant
  • anti-reumatisch
  • anti-fungide
  • cholesterol verlagend
  • huid versoepelend
  • hydraterend
  • litteken reductie
  • ontspannend
  • ontstekingsremmend
  • overmatige haargroei
  • relaxerend
  • revitaliserend
  • rimpels bestrijden
  • stimulerend
  • verbrandingen
  • verzachtend
  • vrije radicalen (bestrijden)
  • wondgenezend

 

Contra-indicatie:

  • bij pure toepassing zijn geen huidirritaties of andere reacties bekend

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


TSE / BSE-risico: De grondstof is van pure plantaardige oorsprong en komt tijdens de productie, opslag en transport niet in contact met dierlijke materialen of is uitgesloten van contaminatie. Aan de levensmiddelenwetgeving is voldaan ph.EUR.NT2000 5.4 De naleving van Verordening (EG) nr. 1881/2006 maximum aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen wat betreft polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) en dioxines door passende monotoring studies Het product wordt niet beïnvloed door het GMO-probleem. Tegen deze achtergrond vereist dit product volgens de nieuwe GMO-voorschriften 1829/2003 en 1830/2003 geen etikettering met betrekking tot genetische veranderingen.

allergenen: niet bekend

Grenswaarde 10 ppm: 'leave-on' producten - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 100%

Grenswaarde 100 ppm: producten 'afspoelen' - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 100%


chargenr. E6821 / 18-0810 / Aro / Tho
productnaam Arganolie, Argenenoil
land van herkomst Marokko
INCI naam Argania Spinosa Kernel Oil
botanische naam Argania Spinosa L. Skeel
synoniem oleum arganiae, IJzerboom, Marokkaanse Olijf, Argân (berbers)
farmacopoea CAS: 223747-87-3 / 68956-68-3
kleur helder donkergeel
geur zurig nootachtig
smaak mild nootachtig
consistentie licht olie-achtig
bereiding biologisch koudgeperst, virgin