Home » Amandel Olie - 100 ml.

Amandel Olie - 100 ml.

€ 9,95

Amandel Olie - 100 ml.

€ 9,95

Botanische naam: Prunus amygdalus

Land van herkomst: Italië/Spanje

EIGENSCHAPPEN (UITWENDIG)

Amandel olie werkt verzachtend (bij zonnebrand), zeer huidverzorgend, jeuk verlichtend, beschermend en ontspannend voor de huid.

 

TOEPASSING (UITWENDIG)

Als basis olie: 100% of 50% toevoeging. Zoete amandel is de klassieke basis olie voor massages en lichaamsverzorging. Al vanaf de Romeinse tijd wordt amandel olie gebruikt als huid olie. Net als abrikozenpit olie beschermt, verzorgt en voedt amandel olie de huid en maakt het de huid soepel.

De olie is vet en kan dunner en minder vet gemaakt worden door het te mengen met een goede biologische koud geperste zonnebloem olie. Voor lichaamsmassage is de olie ideaal. Amandel olie kan voor elk type huid gebruikt worden, maar omdat het langer duurt voordat de olie door de huid wordt opgenomen, is de olie zeer geschikt voor een droge, verharde en ruwe huid. Door de vettere textuur heeft amandel olie een voedende en huid beschermende functie.

Amandel olie is een goede olie voor baby’s met een droge en schilferige huid en zeer effectief bij luieruitslag. Amandel olie werkt jeuk verlichtend bij eczeem en psoriasis. Amandel wordt geassocieerd met sterke nagels. Daarvoor kunt u een paar druppels amandel olie warm maken in uw hand en in de nagelriem te masseren.

 

ANDER GEBRUIK

Amandel olie bestaat voor een groot deel uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren (eov’s), met name oleïnezuur. Dit vetzuur wordt ook geproduceerd door onze huidklieren. De olie is goed te gebruiken in de keuken, vooral in salades (1 koffielepel) en cakes. Er is aangetoond dat eov’s doeltreffend zijn in het verlagen van het LDL cholesterol zonder het HDL te verlagen. Te veel inname van enkelvoudig onverzadigde vetzuren kan de werking van meervoudig onverzadigde vetzuren kan de werking van meervoudig onverzadigde vetzuren en de aanmaak van prostaglandines beïnvloeden.

Het eten van amandelen zou bijdragen aan het verlagen van cholesterolspiegels in het bloed. Mrs. Grieve (1979) raadt het eten van amandelen aan bij nierstenen en andere klachten in het nier gebied. Inname van een theelepel amandel olie brengt verlichting bij kriebelhoest. Omdat de olie zo goed smerend is, kunnen zelfs klokken en horloges voordeel halen bij deze olie.

 

WAARSCHUWING

De houdbaarheid van koud geperste zoete amandel olie is 1 jaar. Het is aan te raden anti-oxidanten (bijvoorbeeld vitamine E) aan amandel olie toe te voegen voor de houdbaarheid. Amandel olie is niet toxisch niet irriterend en niet sensibiliserend. De olie is zeer mild en goed te verdragen. Mensen met een notenallergie wordt aangeraden amandel olie eerst uit te testen omdat er een kans op urticaria bestaat. Bewaar in de koelkast bij onregelmatig gebruik.

 

AROMATHERAPIE

Amandel olie is rijk aan onverzadigde vetzuren (67%) en vitaminen (rijk aan vitamine E !). Zoete Amandelolie een niet-drogende, verzachtende olie die volgens therapeuten geschikt is voor ieder huidtype. Hij zou het vochtgehalte van de huid reguleren, huidirritaties verminderen en een weldaad voor de droge en rijpere huid zijn. Amandel olie stimuleert doorbloeding en haargroei en in combinatie met calendula een fijne verwarmende baby-olie. Ook een uitstekende demaquillage olie, kan ook rond de ogen gebruikt worden. Het is een heerlijke olie om mee te masseren en hij laat zich ook goed mengen met etherische oliën. Aromatherapeuten zetten amandel olie o.a. ter ondersteuning ingezet bij*:

  • adstringent
  • alterative
  • carminatief
  • cyanogenetisch
  • demulcent
  • diuretisch
  • emolliënt
  • expectorant
  • hoeststillend (kriebelhoest)
  • laxatief
  • lithontryptisch
  • nierstenen
  • galstenen
  • nervinum
  • sedatief
  • stimulerend
  • algemeen tonisch
  • astma
  • dermatosen
  • zonnebrand
  • schaafwonden
  • rimpels
  • schilferende (hoofd)huid
  • babyverzorging
  • dyspnea
  • eelt
  • gingivitis
  • droge huid
  • eczeem
  • geïrriteerde huid
  • jeuk
  • maagzuur
  • prurigo
  • spasmen
  • stomatitis
  • zweren

 

CONTRA-INDICATIES

  • in heel hoge uitzondering kan de koudgeperste olie een allergische reactie veroorzaken; bij gedestilleerde olie is dit probleem niet bekend
  • aangebroken verpakkingen in de koelkast bewaren

 

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


TSE / BSE-risico: De grondstof is van pure plantaardige oorsprong en komt tijdens de productie, opslag en transport niet in contact met dierlijke materialen of is uitgesloten van contaminatie. Aan de levensmiddelenwetgeving is voldaan ph.EUR.NT2000 5.4 Het product wordt niet beïnvloed door het GMO-probleem. Tegen deze achtergrond vereist dit product volgens de nieuwe GMO-voorschriften 1829/2003 en 1830/2003 geen etikettering met betrekking tot genetische veranderingen.

Grenswaarde 10 ppm: 'leave-on' producten - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 100%

Grenswaarde 100 ppm: producten 'afspoelen' - producten blijven declaratievrij tot een dosering van 100%


chargenr. E6500 / 18-0810 / Tho
productnaam Amandelolie - Paryol 480
land van herkomst Italië / Spanje
INCI naam Prunus amygdalus dulcis oil / Sweet Almond oil
botanische naam Prunus amygdalus dulcis
synoniem Oleum amygdalarum
farmacopoea CAS: 8007-69-0 / Einecs: 291-063-5
kleur licht troebel, matgeel
geur zwak
smaak mild
consistentie vloeibaar olie-achtig
bereiding koud geperst