Home » Zwarte Peper - 10 ml.

Zwarte Peper - 10 ml.

€ 13,95

Zwarte Peper - 10 ml.

€ 13,95

Botanische naam: Piper nigrum

Land van herkomst: Sri Lanka

■ verslavingen (tabak)

■ kiespijn

■ overgeven

Vroeger werd zwarte peper olie gebruikt voor de behandeling van malaria en cholera, infecties waarbij duizenden mensen de dood vonden. Tot op heden wordt zwarte peper olie nog steeds gebruikt voor de behandeling van griep, dysenterie en tandinfecties. Zwarte peper olie heeft een verwarmende en stimulerende werking, zowel voor de geest als voor het lichaam.
Aromatherapeuten zijn van mening dat de olie stimulerende en krachtige antiseptische eigenschappen heeft, vooral voor urinewegen en geslachtsorganen. Daarnaast kan deze olie de zuurstoftoevoer in de cel vorming doen toenemen en de verteringsklieren ondersteunen. In de aromatherapie wordt zwarte peper olie o.a. ter ondersteuning ingezet bij* :

  • verslavingen (tabak)
  • eetlustvermindering
  • endocriene systeem (stimulerend)
  • energie (toename)
  • reumatische artritis
  • slijmvliesontsteking
  • koude rillingen
  • cholera
  • verkoudheid
  • koliek
  • verstopping
  • hoest
  • diarree
  • dysenterie
  • dyspepsie
  • dysurie
  • griep
  • brandend maagzuur
  • influenza
  • misselijkheid
  • zenuwpijn
  • slechte bloedsomloop
  • slechte spierspanning
  • angina
  • verstuikingen
  • kiespijn
  • duizeligheid
  • virussen
  • overgeven
  • gebrek aan concentratie
  • pijnlijke gewrichten
  • bacteriële infecties
  • schimmelinfecties

 

Contra-indicaties:

  • NOOIT onverdund op de huid gebruiken; kan irritaties veroorzaken
  • niet gebruiken in combinatie met homeopatische geneesmiddelen; zwarte peper olie beïnvloedt de werking hiervan negatief

 

Veiligheid:
Stabiele vloeistof, schokbestendig. bij verbranding ontstaan carbonmonoxide en carbondioxide. Buiten bereik van kinderen houden.
Xi-Xn-N: irritant voor ogen en huid; kan mogelijk allergische dermatitis veroorzaken. schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
Oogcontact: 15 minuten spoelen met overvloedig water, evenals de huid. gecontamineerde kleding verwijderen. Bij ingestie mond spoelen, onmiddellijk een arts waarschuwen.        

allergenen: limonen

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1650 / 201607 / Shiv / Aro
productnaam Zwarte Peper olie
land van herkomst Sri Lanka
INCI naam Piper nigrum
botanische naam Piper nigrum
synoniem Piper nigrum aetheroleum
farmacopoea CAS: 84929-41-9 / Einecs: 284-524-7
kleur helder vaalgeel
geur organoleptisch pittig houtig kruidig
smaak mild peperachtig
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie van zaad (opbrengst ± 3% etherische olie)
noot hart tot topnoot
element vuur / vuur
ORAC waarde * 79700 µTE / 100g
chakra / kleur zonnevlecht en hart / rood

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700