Home » Wintergreen - 10 ml.

Wintergreen - 10 ml.

€ 14,95

Wintergreen - 10 ml.

€ 14,95

Botanische naam: Gaultheria procumbens

Land van herkomst: Nepal

■ frozen shoulder

■ botpijn

■ galstenen

EIGENSCHAPPEN

Er is geen traditioneel gebruik van wintergreen etherische olie gedocumenteerd. Wintergreen etherische olie lijkt anti-septisch, pijnverdovend, een sterk spasmolyticum (krampstillend), ontstekingsremmend, anti-reumatisch, hoeststillend, samentrekkend, menstruatie bevorderend, (lever)stimulerend en een mogelijk diureticum (vochtafdrijvend).

 

TOEPASSING

Verstuiven

Gebruik van wintergreen etherische olie wordt in een geurverspreider nauwelijks gebruikt, vanwege de ‘methylsalicylaat’ geur. Ook in een mengsel zal wintergreen etherische olie dominant zijn. De olie is versterkend en opwekkend op de geest en verlicht hoofdpijn, die veroorzaakt wordt door leverklachten.

Op de huid

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen. In de huidverzorging werkt wintergreen etherische olie ontstekingsremmend bij huidinfecties en acné. In een mengsel met lavendel, eucalyptus, pepermunt en kamfer is de olie pijnverdovend en krampstillend bij pijnlijke spieren, artritis, ischias en epicondylitis. Mogelijk dat wintergreen etherische olie het afvoeren van vocht (oedeem) ondersteunt.

In bad

Zie algemene voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen.

 

DOSERING

Bij verstuiving

Enkele druppels naar eigen voorkeur.

Op de huid

Maximaal 1% bij volwassenen; bij plaatselijk gebruik en altijd met andere etherische oliën mengen.

In bad

Maximaal 2 druppels in een vol bad.

 

OVERDOSERING EN BIJWERKINGEN

Bij aangehouden dosering kan wintergreen etherische olie soms huidirritatie en overgevoeligheid (urticaria en oedeem) veroorzaken. Wintergreen etherische olie is matig toxisch en moet voorzichtig en in hoge verdunning gebruikt worden. Te hoge doses zouden schadelijk zijn voor de nieren. Methylsalicylaat wordt snel door het bloed opgenomen en kan bij langdurig gebruik en hoge doseringen vergiftiging veroorzaken.

 

WAARSCHUWINGEN

Tijdens zwangerschap en zoogperiode: alleen verdampen; niet op de huid gebruiken. Niet gebruiken bij baby’s en kinderen. Niet gebruiken op de gevoelige en/of beschadigde huid. Vermijd wintergreen etherische olie op de huid en inwendig bij gebruik van bloedverdunnende middelen. Vermijd wintergreen etherische olie bij overgevoeligheid voor aspirine.

 

CONTRA-INDICATIES

  • zie waarschuwingen.
  • kan irritaties en overgevoeligheid veroorzaken.

 

WERKT GOED I.C.M.

Wintergreen etherische olie kan goed gemengd worden met lavendel, cypres, jeneverbes, eucalyptus, kamfer, oregano, tijm, ylang ylang, vanille, alle dennen-, munt en citrus oliën.

 

AROMATHERAPIE

Wintergreen etherische olie is een zeer rijke natuurlijke bron van methylsalicylaat (de etherische olie bevat tot 98%). Deze grondstof, die in veel geneesmiddelen en sportcrèmes wordt gebruikt, wordt tegenwoordig ook op grote schaal synthetisch geproduceerd. Echter, het natuurlijke methylsalicylaat werkt veel effectiever dan de synthetische versie.

Daarom wordt wintergreen etherische olie door therapeuten veel toegepast voor de behandeling van spier- en gewrichtspijnen. Wintergreen etherische olie heeft een karakteristieke geur en is volgens de deskundigen ontstekingswerend, pijnstillend en anti-bacterieel. In de aromatherapie wordt wintergreen etherische olie o.a. ter ondersteuning ingezet bij een onzuivere huid, reumatische klachten, spierpijn, gewrichtspijn, spit, neuralgie, myalgie, ischias en dufheid.

 

Veiligheid:
Brandbaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig, dampen schadelijk voor de luchtwegen, bij verslikken kans op longschade.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; niet carcinogeen; schadelijk voor de gezondheid, niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen onmiddellijk verwijderen, open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid grondig afspoelen en/of wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie braken stimuleren en een arts waarschuwen. Verpakking of etiket tonen,

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1955 / 18-0720 / Shiv / Aro
productnaam Wintergreen olie, Gultheria oil
land van herkomst China
INCI naam Gaultheria procumbens
botanische naam Gaultheria fragantissima
farmacopoea CAS: 90045-28-6 / Einecs 289-888-0
kleur helder bleekgeel
geur karakteristiek, zoet kruidig, organoleptisch
noot topnoot
consistentie dun vloeibaar
bereiding stoomdestillatie van het blad
noot hartnoot
element water / aarde
ORAC* waarde 101800 µTE/100g
chakra / kleur hart en solar plexus chakra / groen

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700