Home » Thuja - 10 ml.

Thuja - 10 ml.

€ 5,95

Thuja - 10 ml.

€ 5,95

Westerse Levensboom

Botanische naam: Thuja occidentalis

Land van herkomst: China

■ darmparasieten

■ vastzittend slijm

■ geslachtsziekten

Thuja olie is zeer effectief bij de behandeling van wratten en heeft een sterk stimulerend karakter, wat zich vooral uit als de olie wordt verdampt. Thuja olie is bacteriedodend, schimmel- en zwamdodend maar wordt omdat hij oraal giftig is in de aromatherapie niet veel gebruikt. In de aromatherapie wordt thuja olie hoofdzakelijk ter ondersteuning ingezet bij* :

  • behandelen van wratten (vooral hand- en voet wratten)
  • darmparasieten
  • blaasontsteking
  • vastzittend slijm
  • uitblijvende menstruatie
  • slappe spieren
  • reacties tegen entstoffen
  • geslachtsziekten
  • jicht
  • reumatische aandoeningen
  • overmatige transpiratie

 

Contra-indicaties:

  • voorzichtig gebruiken; de olie is irriterend en oraal giftig
  • niet gebruiken tijdens zwangerschap

 

Veiligheid:
vloeistof en damp zijn ontvlambaar, stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N-: irritant voor ogen en huid; zeer schadelijk bij ingestie, kan bij verslikken longschade veroorzaken; niet carcinogeen; zeer schadelijk voor in water levende organismen
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 10 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid langdurig spoelen met water en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie de braken vermijden, onmiddelijk een arts waarschuwen.

allergenen: limonen

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E0034 / 18-0305 / Aro
productnaam Thuja olie
land van herkomst Zuid-Korea
INCI naam Cedar leaf oil
botanische naam Thuya occidentalis, Thuya koraiensis
synoniem Oleum thujae
farmacopoea CAS: 90131-58-1 / Einecs: 290-370-1
kleur helder bleekgeel
geur karakteristiek, organoleptisch
smaak karakteristiek
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie twijgen
noot topnoot
element lucht / lucht
chakra / kleur hart- en solar plexus chakra / oranje en geel