Home » Sandelhout - 10 ml.

Sandelhout - 10 ml.

€ 82,95

Sandelhout - 10 ml.

€ 82,95

Botanische naam: Santalum album

Land van herkomst: Noord-India

■ droge huid

■ kappersuitslag

■ slijmvliesontsteking

Volgens moderne aromatherapeuten heeft sandelhout olie antiseptische, ontkrampende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het wordt tevens als aphrodisiacum gezien. Sandelhout is een zachte essentiële olie met toch een sterk antiseptisch effect op de urinewegen. In de aromatherapie wordt sandelhout olie o.a. ter ondersteuning toegepast bij* :

  • blaasontsteking
  • abcessen
  • zweren
  • diarree
  • misselijkheid
  • verstopte neus
  • acné
  • baardschurft
  • droge huid
  • kloven
  • kappersuitslag
  • slijmvliesontsteking
  • laryngitis
  • bronchitis
  • keelpijn
  • droge hoest
  • verkoudheid
  • slapeloosheid
  • verminderde geslachtsdrift
  • eczeem
  • psoriasis
  • huiduitslag
  • infecties
  • zweertjes
  • maagpijn
  • depressiviteit
  • urinewegen problemen
  • luchtwegen problemen

 

Contra-indicaties:

  • sandelhout olie wordt beschouwd als een niet-giftige, niet-irriterende en niet-sensibiliserend olie

 

Veiligheid:
Stabiele vloeistof, schokbestendig. Buiten bereik van kinderen houden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; niet carcinogeen; niet schadelijk voor de gezondheid, niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen, open ogen spoelen met overvloedig water
huidcontact: gecontamineerde huid grondig wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie braken opwekken en een arts waarschuwen.      

allergenen: citronellol - geraniol - eugenol

 

*De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Zenergy Wellness doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


chargenr. E1810 / 18-0825 / Shiv / SEE
productnaam Sandelhout olie
land van herkomst Noord India
INCI naam Santalum album, Sandelwood oil
botanische naam Santalum album
synoniem Santali aetheroleum, oleum santali
farmacopoea CAS: 84787-70-2 / Einecs: 284-111-1
kleur kleurloos tot bleekgeel
geur balsamiek, houtig
smaak scherp en bitter
consistentie vloeibaar licht stroperig
bereiding stoomdestillatie uit houtsnippers
noot basisnoot
element aarde / vuur
ORAC* waarde 160 µTE/100g
chakra / kleur wortel en sacraal / geel en oranje

*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700